Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IPhone 8 (iOS 16) a padající hotspot

Od: nick* odpovědí: 10 změna:
Dobrý den. Mám problém u nově koupeného iPhone 8 s hotspotem. Hotspot při připojení k notebooku se po chvíli vypne a přeruší spojení. U iPhone 7 problém nemám . U iPhone 7 je iOS 15 a u iPhone 8 iOS 16. Zkoušel jsem iPhone 8 restartovat, restartovat hotspot v nastavení a resetovat nastavení sítě a problém stále přetrvává. Ostatně to byli rady z internetových stránek. Nevíte někdo jak problém vyřešit? V notebooku je windows 8.1 . Děkuji za odpovědi a pomoc.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahoj*
hodnocení

0x

Připojit ten iPhone na nabíječku?

nikk
hodnocení

Nenapadlo by mě to. U iPhone 7 to dělat nemusím a vydrží připojení do vybití.
Jak je možný, že u jablka něco nefunguje? Takový "skvělý" systém...co?
nikk
hodnocení

Neříkám že je to dokonalý systém. Pokud nemáte jinou radu, tak děkuji za váš čas ;) .
To nebylo na tebe. Jsou zde jiní, co velebí jablko do nebes.
ahoj*

Takze ta rada zabrala?

Zrejme ta verze systemu (hw+sw) zamerne setri baterku a jakmile detekuje neaktivitu na wifi, tak ho odpoji pro usporu baterie, ekologii atp :) Pokud to tedy dela na stejnem notebooku pri stejnem charakteri prace...

Muzes zkusit zkontrolovat, jak je na tom kondice baterie iPhone (porovnat v obou telefonech - je to v Nastaveni - Baterie - Kondice ).

Treba uz je na tom odpojovanem tva baterie KO a pred smrti a proto se radeji preventivne vypina. Ono totiz vysilat aktivni wifi hotspot pomerne hodne drancuje baterku.

Muzes to vyresit pripojenim ne pres wifi, ale pres bluetooth (to je daleko mene energeticky narocne) nebo pres kabel (pak se bude rovnou dobijet a soucasne poskytovat data pres kabel).

dej vedet co jsi zjistil.

nikk
hodnocení

Nejsem typickým šíleným jablíčkářem, co by na tom stavěl svojí osobu a každému cpal, že je to lepší než android a cokoliv jiného. Obecně nemám na telefony velké nároky a iPhone jsou telefony co mi vydrželi ze všech telefonů nejdéle (samsung, honor, huawei, xiaomi). I tak na tom nestavím žebříček nejlepšího mobilu o kterým by měli všichni okolo mě vědět. Spíše je to už zvyklost a léta osvědčené praxe ačkoliv všechno má své mouchy. V dobách před smartphony jsem byl zarytý do telefonů sony ericsson ač jsem si byl vědom, že nokie mají některé věci, co jsem používal lépe propracové.
Každopádně dám vědět jak jsem pokročil. Dříve mě to blblo i na iPhone 7 ale záhadně se problém vyřešil sám. Zase ale dříve jsem hotspot tolik nevyužil jako dnes a toto vypadávání je celkem nepříjemná věc, pokud chcete zrovna sledovat nějaké video na YouTube, Přehrajto a tak.
ahoj*

Neprisel jsem na souvislost a vyse uvedene je jen dedukce, ze by si to mohl system sam ridit, protoze ma docela vymakany baterry management.

Kazdopadne kdyz navazete z tabletu pripojeni do iphonu pres bluetooth, tak se ten hotspot i sam zapne. Nikdy jsem totiž musel ten hotspot na iPhonu vypnout a zapnout abych se mohl připojit přes wifi . Přes Bluetooth se mohu připojit kdykoliv A když nepotřebuju 50 Mbit, tak mi to je jedno rychlost...

Nevypozoroval jsem jak presne to funguje, dulezite je ze iphone funguje.

A s tím nabíjením, uvažte, že drancovat baterku vlastně zkracujete životnost toho zařízení, takže vždycky je lepší to připojit na kabel, powerbanku, pokud máte tu možnost. Než snižovat cykly akumulátoru A nechat ten telefon úplně vybít do mrtva.

To se mi vloni vymstilo, když jsem na starém telefonu se starou baterkou natáčel timelapse, a chcíplo to na prázdnou baterku a video se nestačil uložit a vše jsem přišel

nikk
hodnocení

Sám přiznám že hotspot na iOS je dosti okleštěný narozdíl od některých telefonů konkurence a nejsou moc možnosti jeho nastavení, což je celkem někdy na škodu. Nicméně je to systém stvořený na komunikaci přístroje Apple a je snad zázrakem, že to zvládne komunikovat s jinými systémy. Hotspot jako takový je zapnutý pořád ale ztratí připojení s notebookem a musí se zase v ovládacím centru spustit. A co jsem vypozoroval tak mezi iPhony hotspot komunikuje jako hotspot, nikoliv jako připojení k WiFi jak je to u jiných zařízení. Nabíječka jistě není na škodu za vyzkoušení a pokud to tak půjde, hold se budu muset smířit s realitou, jaká je.
nikk
hodnocení

Dobrý večer, zkouším dle vaších rad ale situace se poněkud zhoršila. Prozatím jsem problém vyřešil stále rozsvíceným displejem. Teď stahuji poslední aktualizace a uvidím zdali se problém vyřeší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]