Nejste přihlášen/a.
Dobrý den nevíte někdo jak se zbavit téhle chyby?včera se mi začla objevovat tak 1X za hodinu..v PC mam jen hry a něco málo softwaru na disk a od nvidie a tak..k tomu mam placenej Eset a ccleaner takže bordel v PC nemám jak se mi každej snaží namluvit včetně googlu že to mam zavirovaný..to opravdu nemam..ta chyba pc vyloženě nevadí..všechno funguje jak má akorát mi to pokaždý shodí hru do lišty..potřebuju aby mi windows tu chybu neoznamoval nebo potřebuju nějak upřednostnit hru aby ji to neshazovalo..opravy sem zkoušel podle googlu jako opravit C++.smazat a stáhnout plus aktivovat přes CMD mebo regedit nic z toho nefungovalo..nevim kterej program by to moh způsobovat někde 14 dní sem nic neinastaloval
Je to skutečně zavirované. Ten soubor v chybové hlášce je malware (konkrétně tento, více info zde: joesandbox.com/... Tento malware běží a obsahuje referenci na ten chybějící soubor z hlášky. Zkontrolujte, co se vám spouští po startu systému - v okně Správce úloh -> Po spuštění a taky v registrech (viz wintip.cz/... Tam už to musíte poznat, popř. to sem můžete vyfotit.
No, je tam ten aclui, to je právě ta s*ačka. A ten consol.vbs je také script, který tam nemá co dělat (netuším, co je to, ale smrdí to). Ale vidím, že jsou zakázané. A ten Bing wallpaper asi taky nebude nic, co tam máte zámerně, běžně to tam není, taky bych to dal pryč.
jo ten wallpaper tam mam naschvál to je na pozadí plochy aby se samo měnilo po nějaký době to je ofiko od bingu...a ty 2 věci jak píšete sem zakázal já pač tam právě nemaj co dělat.to vim ale něco se je stejně pokouší spouštět..přikládám foto.zkoušel sem i antivir ve stavu nouze bez sítě a ten skript sem zkoušel i zakázat přes regedit což se jako povedlo ale teď to hlásí tohle..rád bych to zlikvidoval abych se aspoň něco přiučil zas než celej windous vyhodim
Něco se snaží spustit nějaký skript, ale Windows Script Host (tj. služba "exekutující".vbs scripty) je zřejmě ve vašem PC zakázán. Zapnout se to dá v registru takto ( thewindowsclub.com/... ale asi bych to spíše nedoporučoval, protože se opravdu může spustit něco zlého. Bohužel z té chybové hlášky nelze vyčíst více. Pokud se vám v tom chce šťourat, můžete mrknout ještě do Prohlížeče událostí, tam vidíte zalogované všechny chyby. Zkuste najít tu chybu, co jste vyfotil, po kliknutí se zobrazí detaily a možná pak budeme moudřejší. Tipnul bych, že to najdete pod Protokoly systému Windows -> Systém. Je tam zobrazený čas těch událostí, nemělo by být těžké to najít.
ne nic tam není,,chyba vyskočila ale v protokolu nic není...v systemu ani aplikacích..poslední akce před 20ti minutama..od tý doby tam nic neni...tohle v 7 nevim jesi to s tim souvisí..
Nicméně mám ještě jednu radu a ta 100% pomůže. Stačí vytvořit (prázdný) ten soubor, na který se odkazuje ta hláška. ALE je to uvnitř složky Temp, jejíž obsah někdy v budoucnu bude vymazán a problém se bude opakovat. Je to spíš dočasné přikrytí problému, ale je to snadné a bude to fungovat.
hm no vzhledem k tomu co tam mam uložim hesla z chromu dohraju 2 hry a přeinstaluju celej win 10 znova..klič je za stovku tak co...bude to asi jednodušší než zkoušet nějaký opravy..tyhle win 10 už se mnou zažily peklo když sem byl o dost mladší...nedostanu se třeba vůbec do služeb přes příkaz services.msc..prostě to nic neuděla..sou dost rozbitý tak je asi naistaluju znova bude to nejlepší..ale dík za pomoc..tu chybu mam zatim v rohu obrazovky aby nepřekážela a problém je tím vyřešen..stačí ji nezavřít.jinak se zas objeví za pár minut
Osobně bych "vykopl" (byť i na zkoušku) ten Eset z počítače, aktivoval bych vestavěný Defender od Microsoftu a CCleanerem bych vyčistil registry+pokročilé vyčištění. Nevím jestli máš správně nastavený ten CCleaner, je tam toho hodně k "zaškrtnutí" či "nezaškrtnutí", stačí něco vynechat nebo zaškrtnout a smáznou se hesla atd.. Vyzkoušel jsem pár antivirů a nakonec jsem zůstal u windowsáckých "vestavěných". Pokud toho v PC moc nemáš, tak zazálohovat fotky, videa a dokumenty a provést čistou instalaci W10 nebo W11.
je to možný že ten ccleaner dělá bordel..až tam budu mít čistý windejsi tak ttam necham jen Eset pač už mam licenci na rok zase tak to nechám dojít a něco na registry...windejsi neuměj čistit registry nebo maj na to něco?
Hrabu se v počítačích 30 let, pracovně i jako hobby. Živím se jako programátor, cca 20 let. Tak, to by byla trocha zamachrování :D a můj postoj je takový, že do PC bych si v životě podobnou utilitu nenainstaloval . Kdykoliv jsem někomu servisoval problémové PC, bylo to rozje*ané právě díky různým cleanerům, system optimizerům apod. Nadbytečné záznámy v registru ničemu nevadí. Jsou to jen jedny Bytů (popř. Kilobytů) informací, zabírají naprosto zanedbatelné místo v paměti a systém nijak nezpomalují. Automatický čistič registru nemá šanci vědět se 100% jistotou, jestli ty záznamy v registru užitečné jsou či nikoliv. Jen tak pro zajímavost, můžete si spustit Editor registru a nechat vyhledat řetězec "aclui" (může to trvat několik minut). Dost možná ho tam někde najdete a zjistíte, že čistič registru tu s*ačku nevyčistil
. V nejhorším stavu byly vždy počítače lidí, kteří ochraně počítače věnovali více než samotné práci s PC (více čisticích aplikací než normálních). Dle mého názoru úplně stačí ten NOD a víc bych to nehrotil. Tím víc ve vašem případě, vy máte v PC jen jednotky aplikací, navíc zřejmě legálních, myslím, že ani nepatříte mezi rizikové uživatele
.
Neodpověděl jsem úplně na vaši otázku. Nemyslím, že ve Windows taková utilita existuje. Můžete si ale ten registr pročistit sám, je to ale trošku piplačka . Návod: helpcenter.trendmicro.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.