Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to vir?

Od: coteda® odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

můj počítač zlobí. Nechce se mu rozbíhat HD a trvá to i několik minut. Odvěsil jsem z něho všechno co se dalo. Veškeré ICQ a Skype jsem zlikvidoval. Defrgmentoval jsem, antiviroval jsem a udělal pro něho první a poslední. Po najetí HD obrazovka zbělá a po restartu se milostivě rozjede. Mám XP PRO. Co to je proboha za "hajzla".

doplněno 23.03.09 19:16:

Jednoduše XP se rozběhnou cca za 8-10 min. Nepomůže restart, ani klečet na kolenou.

doplněno 24.03.09 17:53:

Ahoj všem, dnes jsem ho nenastartoval vůbec. Píšu z druhého PC. Blikne klávesnice a kontrolka HD se vůbec nerozsvítí a ani neblikne. Jinak kontrolka provozu PC svítí, ventilátor se točí. Může to být součást zdroje?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To nemusí býti nutně vir, Můžeš mít třeba jen trochu nabořený systém. Co myslíš tím, "rozbíhat HD, najetí HD". Pokud myslíš hard disk, tak ten přeci jede pořád.

alf*

ty formulace jsem také nepochopil, HDD se prakticky točí od doby co k němu dorazí po kabliku nějaký ten voltík s ampérem. Kolik instalací a deinstalací čehosi velmi důležitého či zábavného proběhlo na tom počítači za poslední dejme tomu měsíc, dva? Přijde mi to také jako zhroucený systém.

Jako první zkus Ccleaner, jak smazání nepotřebných souborů tak i kontrolu a opravu registru.

Pomoci může i yamicsoft.com/...

No a zcela jako poslední (vlastně předpředposlední) se dá použít i bleepingcomputer.com/... Nutné je ale postupovat naprosto přesně podle návodu. Může to dopadnout i tak, že Tě bude čekat jen poslední krok - reinstalace. To tedy pokud máš opravdu podezření na vira či něco takového tak to zkus použít.

A potom mě napadá ještě něco, neměnil jsi něco z HW? Není tam nějaká špatná karta, modul, mechanika ...? Neměnil jsi hodnoty v BIOSu?

hodnocení

HW jsem neměnil nic, v Biosu taky ne. Ještě taková věc. Počítač se asi po půlhodině výrazně zpomalí. Příklad, než mě třeba v Poradte přejde z rubriky na rubriku, uplyne půl minuty. Po zahájení provozu PC je to v pohodě.

No a jak je to s tím HD? Jak dlouho máš nainstalovám systém na počítači?

hodnocení

Vše je ok, měl jsem zabordelenej počítač ani jsem nevěděl jak. Projel jsem ho Ccleanem a paráda. Děkuji moc za radu. Vůbec jsem netušil jakej bordel se tam dá najít. Díky

alf*

to může být i něco jiného, zálěží na počtu otevřených panelů, pokud v prohlížeči poběží třeba 20 her tak se také zpomalí.

hodnocení

Na to jsem přišel taky až teď, že si synáček, ač má svoje PC dovolil vrtat do mého počítače. Právě jsem mu oddělil obě ruce. Díky všem

No a od toho tu máme na PC jednotlivé uživatele se zabezpečeným přístupem ;)

hodnocení

To jsem eliminoval zakoupením herního PC, aby se mě nevrtal do mého, ale určitě to udělám, protože co kdyby se mě tam nabourala manželka...

No to je mnohdy ještě horší než nezbedné děti...;)

Například takový uživatel laik dokáže na PC udělat takové věci, kterým se i odborní k diví a nechápe, jak je něco takového vůbec možné.

hodnocení

Já nejsem odborník na PC, ale můžu jenom souhlasit. Jsem průměrný uživatel ale vím o čem mluvíte, vidím to v práci u své spolupracovnice. Než by použila to co nosí na krku, tak "pojede z Prahy do Berouna přes Košice". To nechci urážet ženské pokolení. Znám dámu, která poskládá počítač za pár minut mezi vařením.

Buď rád že nemáš doma mě :D

P.S. synáček má ještě nohy...

Počkej až přijedu k tobě já. Nabourám se ti i do sendvičovače *smich*

Jinak pro tazatele: Pro běžného uživatele stačí nastavit k přihlášení rozumné heslo (to platí pro všechna konat na tom PC). Pokud má svůj počítač nebude se snad snažit vlámat do vašeho.

alf*

co tam udělal, čím to bylo? Děti někdy dovedou věci, sám se teď snažím znovu zprovoznit dceři přístup k netu přes wifinu. Vidím naši siť, veškeré nastavení jsem prošel několikrát a nic. No tak má smůlu a musí sedět u kabelu. Co tam provedla netuším.

to Alf: A co ti tam nejde? Založ si otázku, trochu to popiš a kouknem na to

to Spider: až přijedeš tak vypnu veškeré switche i routery a budu předstírat že nemam jediný komp :D

alf*

to maverick to zkus radit nazval jsem to: ztratilo se wifi připojení. Moc informací tam asi není, ale já nevím co, navrch to vše funguje a vzhledem k tomu jak rychle to odešlo to musí být něco co přehlížím a klikla na to v zápalu hry.

hodnocení

Wifinu nemáme. Mám na komíně přijímač a routr doma a rozvody po baráku. uvažuji o noťásku a nevím jak to udělat právě s Wifinou. Kabely mě lezou na nervy.

Pokud doma router máš tak by ti stačilo dokopit apčko, něco jako tohle: czechcomputer.cz/... a to by jsi pripojil normalne do LAN zasuvky na routeru.

Druha moznost je vymenit router za nejaky wifi router

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]