Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl bych vědět jak TO.JE: . Na prehraj.to si najdu video které má v označení 4K nebo 3840x1608 v případě ultra úzkého.
Jenže když ho P ŘEHRÁVÁM V PROHLÍŽEČÍ, tak v má video 720 pixelů na výšku a když je zapnuté tlačítko HD, tak 1080 takže třeba 2572*1080 nebo 1746*720.
Mám pocit, že úhelný zakopaný pes je, že to přehrávám v browseru a nedá "Stáhnout". Co si o tom mám myslet, je toto rozlišení nějaká zmenšenin pro účely přehrání? Nějak se mi tomu nechce věřit jelikož by to byla enormí zátěž generovat každé video do x*1080 a do x*720. Tyto videa se dají přenášet neomezenou rychlostí takže je ani nemyslitelné že by to byla nějaká on the fly konverze.
Moje otázka je prostá, kdybych video stáhl přes tlačítko stáhnout, mělo by těch 3840?
! POZNÁMKA: NEZAMĚŇOVAT SOUBOR(URL/LINK) přes funkci Stáhnout a URL přáehrávaného videa na webu
Zvláštní je že ve výpisu souborů VŮBEC neodpovídá velikost souborů. například 26GB soubor z výpisu má klasické bitrate 4Mbps (cca 3GB za 2 hod)...
pod čarou, nedůležité, vlastně jiný problém.
Už jsem si hořce zvykl (z youtube), že pod označením 4K se myslí rozlišení X*Y, kde X je 3840, ale Y NENÍ 2160, nebo FullHD nezaručuje že nemá 1920x1080 ale jen ušmudlaných 800 třeba v případě. DÁ SE TO POCHOPIT, když video nemá 16:9, tak se holt nepřekročí stín fullHD nebo stín 4K a jeden rozměr bude našponovaný jak má být a druhýnižší - vpřípadě užších a užších videí trí šířka.
A další dotaz v režimu přehrávání : proč mi to někdy" nenabízí tlačítko "HD"? Ověřeno, že ve zdrojáku je jen label 720p. Jde o videa, která by měla být ve fullhd podle návzu přímo. I přesto, že ve výsledcích hledání se ukazuje HD ikonka. Nehchce se mi věřit, že by to bylo tolik chybně pojmenovaných videí s 1080p v názvu a nešly by přehrát v 1080p vertiklálním rozlišení
Však HD je obecné označení pro 720p a vyšší
1080p je FullHD a naopak cokoliv méně je značeno jako SD. Obecně.
Něco nelíbí, tak to napiš provozovateli na info@prehrajto.cz tak je otázka, jak přesně to mají udělané, třeba to the the kuji pomocí jednoduchého výše popsaného principu, anebo nerozumím otázce proč to řešíš (tady), když jim napíšeš, tak ti to určitě vysvětlí přímo od zdroje, pak dej vědět, až se nachytříš. My doma používáme občas sosač. To jede přes streamujtv. Tam je SD/HD a nejvíc mají 720p. Ale na sledování v pohodě stačí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.