Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bios, blue screen

Od: velflas odpovědí: 1 změna:
Ahoj, dostal jsem blue screen a pote mi to hodilo do biosu a vubec z nej neslo vyjet, tak jsem to nekolikrat na tvrdo vypnul stale nic, pak jsem si neco zkousel hledat na yt, tam jsem neco nasel a zkusil jsem dat secured boot na enable a od te doby mam jen cernou obrazovku nevite nekdo prosim?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x
Nepíšeš jak je počítač starý a jestli máš noťas nebo stolní PC. Vyndej/odpoj záložní baterii BIOSu a po minutě ji tam vrať/připoj ji nebo tam dej jinou z funkčního počítače(některé základní desky mají i tlačítko pro reset BIOSu, aby se nemusela baterie vyndavat). Odpojením záložní baterie uvedeš BIOS do "továrního/základního nastavení". Bylo by dobré baterii i změřit voltmetrem, jestli má alespoň 2,5 Voltů, to ještě udrží nastavení. Monitor připoj pouze k integrované/vnitřní grafice a tu velkou dedikovanou přitom vyjmi ze slotu a odpoj i případně od konektorů pomocného napájení. Pokud něčemu z toho nerozumíš, tak to sem napiš. Jde o přezkoušení funkčnosti té integrované grafické karty, pokud půjde, je možná v háji ta dedikovaná karta nebo zdroj, případně zákl. deska. Chce to postupně vyloučit jednotlivé díly PC sestavy zda jsou dobré či špatné nebo je to jen softwarem. Součásti počítače odpojovat po odpojení napájení (zásuvka 230V a případně záložní zdroj PC).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]