Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

W11 mám ho nainstalovat?

Od: ok® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, prosím vás o radu zda si ponechat W10 ,nebo když už mi to nabizi nainstalovani W11.

Pořidili jsme si nový ntb, a stále nám tam chodí hláška, ať neotáláme s instalaci W11, když je to zdarma

nevím, ale prý ty W11 jsou nějaké špatné

dekuji

doplněno 01.01.23 10:20:

Jeste jeden doplnujici dotaz. Zatím v tom novem systemu bloudim, domam mame ntb s W7 a W8, takze jak se kam dostat

je problem.

U tohoto noveho ntb s W10 nevim zda je i nejaky antivir nebo nejaka ochrana , pokud by tu nebylo nic,muzete prosim doporucit, nebo ceho se vyvarovat?

Dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dd
hodnocení

1x

Windows 11 mám, kdysi jsem přešel z 10 a za tu dobu se to hodně změnilo k lepšímu. Takže pokud jste - jako já - nepříliš náročný uživatel, což podle toho, že se ptáte, asi jste, tak doporučuji!

Ti, co Vám to nedoporučí jsou buď spíše náročnější uživatelé nebo win11 nemají v lásce. Tak jako tak, stejně Vás to bude jednou čekat. A podle mě to za to stojí.

ok®
hodnocení

dobrá dekuji, jdu to potvrdit

raton*
hodnocení

0x

pro bežého uživatele to takový rozdíl není... powerusers a ajťáci vždy opovrhují změnou

ok®
hodnocení

dobrá, je se divím proč to někteří kritizují, že je W11 náročný pak na chod stroje, že neustále to chce nějaké aktualizace apod.

nevím, já s tím zkušenosti nemám, proto se ptám

@ok U 8+ let starších strojů vám ve Windows Update vyskočí hláška, že stroj nemá k W11 HW parametry.

anon65534

>powerusers a ajťáci vždy opovrhují změnou
Ale změnou k horšímu - horšímu

Ono je dobré držet se hesla že co funguje, má se nechat tak. Protože upgrady spolu přináší spíše spoustu problémů.BFU co to má na internet a hry to samozřejmě nepozná.

hodnocení

0x
Ano je tam již od Windowsu Defender, takže pro laika to stačí. Nicméně sice je přechod na nový systém možná náročnější vzhledem k hledani funkci atd., ale jestli máte nainstalované 8micky tak nic horšího není takže buďte vklidu, 11cky jsou proti tomu zlate důvody proč někteří uživatelé nechtějí 11cky je kvůli některým ovladačům a jejich stabilitě.. Hlavně každý nový systém má 100x více "předinstalovaných" kravin, které akorát os zas** a zpomalují, než to člověk oseka.. Ale 11cky už běží dost dlouho a většina aplikaci a programů už běží ok, přechodu bych se nebál.
Na začátku tam krom běžných porodních bolestí byl velký problém s instalací programů z jiných zdrojů než toho jejich ap storu. To už vyřešili? Nevím jak se ten jejich zdroj aplikací jmenuje protože já skončil s Win7 a dál už widle nepoužívám. Když za mnou přišel zeť že koupil notebook s jedenáctkama a má problém jak do toho dostat svůj specializovaný softwér tak mě to docela pobavilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]