Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

XP do Virtualboxu

Od: maeda® odpovědí: 9 změna:

Potřebuji nainstalovat XP do Oracle Virtalboxu. V PC mám W11. Soubor XP mám na DVD - viz příloha obr. 1. Po spuštění se normálně instaluje ale až do fáze viz obr. 2 a pak se vypne. Poradíte mi prosím?

XP do Virtualboxu
XP do Virtualboxu #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrm
hodnocení

1x

Já bych začal tím, ověřit si, jestli vaše verze VB podporuje instalaci Win XP. Nepíšete ani, jakou máte verzi VB, ani jakou verzi XP chcete instalovat, což jsou podstatné informace.

hodnocení

Mám VB 7.0.0.r153978 32 bit a XP Profesional SP2 OEM

petrm

A ty XP jsou taky 32bit? ExtensionPack máš nainstalovaný?

hodnocení

0x
To "se vypne" - myslíte tím, že se uprostřed instalace najednou vyresetuje/zasekne?
hodnocení

Instalace prostě skončí.

Takto mám nastavený VirtualBox pro Windows XP (SP2) a funguje v pohodě. Většinou dávám natvrdo nastavenou velikost kontejneru (v tomto případě 15GB), tak bych zkusil třeba i to..

XP do Virtualboxu #3

hodnocení

0x

Já mám Win10 Pro 64bit a třeba VB 7 mi nejde vůbec nainstalovat a používám 6.4 64bit a zrovna včera jsem instaloval Xp a v pohodě.. Ale mám odzkoušené, že na různých počítačích a i různé verze programů instalovaných občas problém dělají.. Případně ještě zkus , tedy pokud to již nemáš, doinstalovat do VB příslušný doplněk :Oracle_VM_VirtualBox_Extension_ který je na stránce Oracle.. Případně zkus optimalizovat v nastavení VB paměť určenou pro VB, to mi občas taky pomohlo...

hodnocení

0x
Já jsem winxp rozjel ve VB pod Ubuntu, žádný problém při instalaci.

kare
hodnocení

0x
Windows XP jsem dlouho neinstaloval ( už vůbec ne ve VB *smich*) Při překopírování souboru OS na HDD se PC samo restartuje a zde dochází k problémů, pokud je v BIOSu první bootovaní nastaveno z mechaniky(ve které je stále instalační CD/DVD), jde znova instalace od začátku nikoliv dokončení instalace OS z HDD.
Snad Vám to pomůže, čekal bych zde podobný problém. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]