Zdravím, včera jsem byl tak šikovný, že jsem si notebook polil vodou. I když jsem to hned utřel, dost vody proniklo klávesnicí k hardwaru a zničilo to komplet zvuk. Navíc to poškodilo i klávesnici. Notebook naštěstí zapl opravu a ostatní systémy fungují. Přes noc jsem ho nechal schnout, bohužel s sebou nemám nářadí, tak jsem se dovnitř nedostal. Nedá se něják opravit, aspoň dočasně klávesnice? Aby mi při stisku a nenapsala ještě 6? Díky. P.S. Jedná se o 4,5 let starý stroj: ASUS VivoBook 15 X542UQ-DM336T Matt Dark Grey
Tak první chybu po nehodě už tu máme... Nesmí se zapínat NTB když ho máte zalitý vodou... Teď záleží na tom, co všechno ještě jste puštěním proudu zkratoval. Rozdělat celý, vysušit a očistit, pak teprve zkoušet pustit.
Tak to je sice logické, ale než se voda dostane dál, musí se co nejdříve vypnout. Ta voda se drží v kapkách v různých ďolicich. Zpětně už nepomůže kritizovat, jen pro příště okamžitě vypnout a pak řešit. Po demontáži NTB by mělo být vidět, kam až se voda dostala. Rozdělal jsem NTB švagrové, která vlila dovnitř kafe, neřešila, však to jelo. Uvnitř byla normálně plíseň na pár cm. Po demontáži zkuste vyfoukat kompresorem nebo stlačeným vzduchem ve spreji... Je šance, že se vyfoukne a vysuší potřebná kapka.
Provozovat vlhký notebook od vody a jiné kapaliny způsobí, že protékající proud na desce společně z vodou rozežere spoje a vzniknou zelená zaoxidovaná místa s vyžráním spojů DPS.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.