Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit WiFi router?

Od: lory* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den... Chci se zeptat, jak nastavit WiFi router SMC WBR14-G2... Koupil sem si tento router asi před 4 měsíci a stále mě na něm nefunguje internet... Když ho zapnu, do WAN konektoru dám síťový kabel a PC propojím také síťovým kabelem a na notebook chci brát internet přes WiFi, tak mi to na PC vůbec nefunguje a na notebooku se mi to připojí pouze k místní síti, ale ne k internetu... :( Na notebook mi to přes kabel jede, ale přes WiFi ne... Chci se zeptat, jestli byste mi prosím někdo neporadily s konfigurací tohoto routeru, co přesně a kam mám nastavit atd... Už předem Vám děkuji za odpověď a pokud se mi to podaří zprovoznit a internet pojede, budu Vám do smrti vděčný... Děkuji.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nu jestli tě chápu dobře tak tedy nejde o nastavení routeru, tobě to nejde jen když se připojíš přes wifi. Určitě máš wifi připojené? Máš adresy automaticky? Když dáš start, spustit, napišeš cmd, a dále ipconfig /all tak co je pod wifi rozhraním? A co je pod pevnym připojením? Když si zkusíš pingnout na router tak to jde? (start, spustit, cmd a napsat ping IP_routeru ipd adresu routeru zjistíš z manuálu a nebo bude napsaná přímo na routeru)

lory*
hodnocení

Pod WiFi rozhraním mi to píše, že je to odpojeno a přitom mám všechno zapojeno v zásuvce a všechno mi svítí *nevi*:(

hodnocení

0x

Moooooc málo informací-tak za prvý-kdo je tvůj poskytovatel a máš pevnou IP?V menu toho AP musíš nastavit protokol,IP,bránu eventuelně DNS,taky se v některých AP musí napřed ta wifi zapnout...

lory*
hodnocení

Můj poskytovatel internetu je UNET... Jakousi IP mám, obsahuje čísla xx.xx.xx.xx , kde místo x jsou čísla... Nwm, jestli je to pevná IP adresa, ale asi jo *nevi* Já se v tom vůebc nevyznám :( A potom sem k tomu routeru dostal ještě jakési CD... A s tím mám dělat co? *nevi*

alf*
hodnocení

0x

nastavit podle návodu a parametrů poskytovatele. Strana 2- 5 anglické verze manuálu, tím to začíná.

A wifina je předpokládám defaultně vypnutá, je třeba ji nastavit a zapnout. Doporučuji si dát alespoň WEP, skrýt SSID a filtrování MAC - pro laika souseda nepřekonatelné :). Výkon je dobré stáhnout na nezbytné minimum a jit alespoň o dva kanály vedle než jsou stávající wifiny v okolí. Strana 4-6 manuálu.

Vůbec celý ten manuál je celkem pěkně polopatisticky udělaný, pokud máš potřebné údaje nemůže být problém, jít krok po kroku

To PC, nemá náhodou pevně nastavené IP z nějakého předchozího zařízení?

Šifrovaní jedině WPA nebo WPA2 pokud nemam nějaký zvláštní důvod pro wep. SSID bych klidně nechal- někteří klient s tím mají občas problém. MAC filtr je dobrá věc, pokud si to uživatel umí zadávat :)

alf*

samo, že WPA je lepší, když to zvládne? Manulál je ale fakt dobrý, zvládne to. Sám mám tedy vše, MAC, WPA2, skryté SSID.

To, že jsem paranoidní, ještě neznamená, že po mě nejdou.

lory*
hodnocení

A kde zjistím, na kterém kanálu jsou wifiny v okolí? Já sem to nastavil tuším na kanál číslo 6... A manuál sem k tomu dostal jen nějaký zkrácený anglický... Je na tom napsaný Quick instalation guide a je tam akorát nakreslený, jak mám zapojit do routeru kabely a jak router zapojit do zásuvky... *nevi* Ale tohle všechno já znám... Potřebuji akorát poradit s tím, kde mám co nastavit, aby to jelo... Vím, že to asi přesně na slovo nikdo nebude vědět, ale jen tak přiblížit...

Pro xp je to třeba netstumbler, případně to často ukáže wifi klient- pokud nepoužíváš toho ve windows.

Když sem nahodíš obrázek nastavení co tam máš a nejde ti tak to bude nejlepší

lory*
hodnocení

jj udelal sem screeny, ale pomazal sem IP adresy... :)

Jak nastavit WiFi router?
lory*
hodnocení

jeste dalsi obrazek

Jak nastavit WiFi router? #2
lory*
hodnocení

jeste jeste obrazek

Jak nastavit WiFi router? #3
lory*
hodnocení

a jeste posledni obrazek...

Jak nastavit WiFi router? #4

wireless network name (ssid) dej nejake lepsi a ne tohle defaultni

broadcast wireless network name dej na enable, občas s tim jsou problémy

Jinak se to zdá OK

lory*
hodnocení

Tohle SSID sem si tam dal já, není to defaultní...

Broadcast Wireless Network Name jsem teda dal na Enable.

WiFi mi to normálně najde, že je v dosahu, ale když se na ni chci připjit, tak mi to hodí, že systém Windows se nemůže připojit k síti MyWiFi... Když dám diagnostikovat problém, tak mi to napíše :

Tato síť je označena jako skrytá síť a bud není v dosahu tohoto počítače, nebo nastavení bezdrátové sítě uložené v tomto počítači neodpovídá nastavení sítě... :(

Co s tím mám dělat?

Nejdříve zkus restart routeru a pc aby to zjistilo změnu sítě (pro jistotu) pak zkus změnit šifrování...pokud máš už v počítači vytvoření u wifi klienta tuto síť tak ji smaž

alf*

obvykle to řekne soft co máš k té wifině v počítači, většina co znám tak řekne protokol, kanál, zda je to zabezpečená siť či ne a další. Tebe zajímá jen ten kanál, ostatní jen kdybys tam chtěl mrknout. Ale to jindy.

Manuál, sice anglicky (ale taková ta jednoduchá počítačová angličtina a obrázky) je ke stažení diplodocs.cz/...

6. kanál je právě v tom návodu. Ten si ale nastav podle okolí, ať se neperete dva, tři na 6.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]