Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplota notebooku

Od: martinvo odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, nedávno jsem si pořídil herní notebook. Když jsem na něm zkusil zapnout nějaké hry, všiml jsem si, že má docela vysokou teplotu a je pěkně hlasitý. Například koukám že teplota procesoru je při hraní třeba mezi 80 - 90 stupňi a grafická karta je někdy mezi 60 - 70 stupňi a notebook je taky docela dost hlučný. Do teď jsem používal pouze stolní PC, kde jsem takovéhle věci vůbec nevnímal, a proto bych chtěl vědět, jestli jsou tyhle hodnoty u nového herního notebooku v pohodě.

Předem díky za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tj
hodnocení

3x
Proto jsem do dnes nepochopil, jak si někdo může koupit herní NB. Koupit NB na net, kancelářskou práci - ok, ale na hry? Nejde jen o procesor a grafickou kartu. Zabrat teplem dostávají všechny vnitřní součásti. Ta chválená skladná konstrukce není určená pro efektivní odvod tepla, hraním her se NB vysloveně ničí. S trochou štěstí vydrží po celou dobu záruky + pár let. Ne jako stolní PC které zvládne 15-20 let provozu. Dobře chlazené stolní PC vyhazujete na zastarání sestavy, ne na to, že umře. Dobře chlazené znamená ALESPOŇ v zátěži procesor max 60 st., to samé grafická karta, teplota ve skříni max 40 st. Do toho se s NB nikdy nedostanete, stav trochu zlepšíte aktivní chladící podložkou a pravidelnými návštěvami servisu kvůli čištění vnitřku NB od prachu...

re4zon
hodnocení

0x
Naprosto normalni, v tom placatem tele se to nema poradne sanci v zatezi uchladit. Trochu tomu pomuzes, kdyz pod nej das perforovanou podlozku, nejlepe s velkym vetrakem.

jirib
hodnocení

0x
Je to normální...
Na hraní je lepší dobře chlazená bedna s přístupem na výměnu komponentů...
Ten hluk u notebooku bude větší a větší,až jednou shoří...

hodnocení

0x

Grafická karta v notebooku není, tam by se nevešla.

Nesmysl, je tam. A v herním ntb dokonce obvykle samostatná.

Já ale myslím grafickou kartu s dvěma 90 mm větrákama třeba.;)

Tak prosím nemysli, když je jasně napsáno, že je to ntb.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]