Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hromadné vypnutí procesů ve Win7

Od: kejikl® odpovědí: 9 změna:

Mám obstarožní počítač s Win7, na kterém hraji hru na hranici výkonu PC.
Potřebuji v maximální možné míře uvolnit RAM a výkon CPU.
Idea je taková, že bych stiskem jedné ikonky dávkově ukončil konkrétní seznam spuštěných exe souborů a následně spustil exe se hrou.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

A - kde je problém?

Potřebuješ ten "seznam .exe souborů" pro jejich ukončení a jméno toho spouštěného...

Stačí jeden baťáček, pro jistotu spouštěný pod účtem administrátora...

:-D

hodnocení

Konečně náznak odpovědi. :)
Na nové PC nemám, pro spoustu lidí nepochopitelné, ale doba je už hold taková.
K tomu bat souboru. Nešla by sem hodit nějaká kostra jak to napsat? Já bych si do toho doplnil adekvátní exe soubory.
Kdysi jsem se něco takovýho učil na průmce v DOSU, ale jen základy a je to už 18 let.

doplněno 29.11.12 09:25:

Prosím i o to jak zařídit to spuštění jako admin.

mowla*

Např. - ukončíme procesy P1, P2, P3... ;) Do .bat uložíš příkazy

taskkill /im p1

taskkill /im p2

taskkill /im p3

Pokud to budeš chtít spustit s právy admina, pak Start - Spustit a zadáš "runas /user:PCadministrator PATHUKONCI", kde PC je název počítače, PATH cesta (kde je baťák uložen) a UKONCI jméno baťáku... Samozřejmě - toto spuštění bude chtít zadat heslo administrátora...

brunclik*
hodnocení

2x

Můžeš vyzkoušet program Game Booster. Kdysi ještě na XP fungoval, na WIN 7 jsem ho nezkoušel.

axlik*
hodnocení

0x

Vím o lepším řešení, rychlejší PC :) vždyť to stojí pár peněz..

Každopádně vím jen o programu Tune UP utilities, ten dokáže PC vyčistit, vypnout procesy zbytečně zatěžující systém a má "turbo" režim kde vypíná ještě jakési procesy..Ta změna je dost znatelná, ovšem je to jen jako shareware ;)

Ale je to zároveň další běžící proces. ;)

tomasgulas
hodnocení

0x

A proč si tam nedáš XPčka? Já vím, jde Ti o podporu DX11 *haha*

praivo*

Budeš se asi divit, ale 7 jsou při vhodném nastavení méně náročné než XP.
TuneUp a podobné "boosters "nedoporučuji, většinou to RAM "čistí" tak, že její obsah hodí na HDD, takže následné čtení trvá ještě déle. CCleaner + MyDefrag ;)

dzordz*
hodnocení

0x

No když máte ty sedmičky, tak máte i powershell:

stop-process -name calc; stop-process -name notepad

.. zavře všechny instance poznámkového bloku a kalkulačky. Takhle byste to měl z PS příkazového řádku, ve skriptu místo středníku oddělovat příkazy odentrováním. Když to proces nenalezne, pokračuje to dál, sice to vyhodí chybu, ale není to kritická chyba, která by běh zastavila.

Pokud budete sestřelovat jen své procesy, zvýšená práva nepotřebujete. Kdyby jo, nastavíte si ve vlastnostech, aby se to vždy spouštělo s admin právy.

No a pro spouštění skriptu ze souboru dvojklikem akorát budete potřebovat změnit zabezpečení skriptování v powershellu, příkazem set-executionpolicy remotesigned (pod správcem; lokálně vytvořené soubory půjdou spouštět bez omezení, soubory získané zvenčí jen podepsané, nepodepsané ne).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]