Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké hry na tuhle PC sestavu?

Od: yayu odpovědí: 10 změna:
Zdravím,
Mám pro děti poskladane PC a vůbec netuším na jaké hry je vhodné. Bude PC dostatecne? Zahrají si něco? Zajímá je Fortnite, Minecraft, atd. Jak se orientovat ve vyberu her vhodných pro naši sestavu? Je to dobra sestava?
PC:
AMD Ryzen 3100
8GB DDR4
VGA Radeon 470/4GB
HDD 256+WD
Windows 10
Monitor:
CHiQ 22P610FS

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podívejte, to je takový normální počítač na tu školní a běžnou domácí práci, prohlížení internetu a pouštění filmů a podobně. Hru si na tom možná nějakou zahrajete, ale jen s nejmenším nastavením té hry, a to fakt děti, pokud budou chtít hrát online se soupeři, absolutně neocení. Protože než ve hře zaměří, tak budou protivníkem sestřeleni.

Chápu vaše omezené možnosti, ale u herních PC se kompromisy prostě dělat nedají. Je to jako byste formuli 1 chtěla jet kvůli omezeným prostředkům s oktávií.

Ten, kdo vám tento stroj, navíc postarší, sestavoval, vás měl upozornit na to, že ke hraní náročnějších her to nebude. Ostatním vašim požadavkům na školu a domácí práce vyhovuje.

tj
hodnocení

1x
:-D Já se vždycky musím smát, když člověk zmíní, že má pc na hraní her a nevyfikne tady super mega sestavu za 100 000, tak je to jen kancelářské pc ...
.
Mám MB Asus P5Q3 Deluxe/WiFi-AP@, Intel Core 2 Quad q9550 přetaktovaný na 3,2 GHz, 8GB RAM, SSD disk na hry a druhý na Windows a ostatní SW. Grafická karta MSI Radeon RX 480 4GB.
.
Takže totální stařeček, který by zde podle některých měl problémy i s kalkulačkou :-D
.
Hraji zcela plynule hry na Medium nastavení, jako třeba Elite Dangerous Horizons (Odyssey musím trochu ještě snížit detaily), Mechwarrior 5, Cities Skylines, Medieval 2 TW, Mass Effect Andromeda (medium + něco na low), Ace Combat 7. Dead space všechny 3 na high zcela plynule. Většinou snižuji kvalitu stínů, které mají často největší dopad na plynulost. Fps u her 30-60 dle scény, výjimečně i 90 fps, třeba u zmíněného Elite Dangerous Horizons - menší bitvy a lety vesmírem.
.
Takže shrnutě, pokud nepotřebuješ hrát na max detaily a nepotřebuješ 120 fps, tak ti to utáhne i novější tituly. Rozhodně se nejedná o PC výhradně na kancelářskou práci :-D

Naprostý souhlas, někdy je potřeba obětovat rozlišení a detaily ale hry jsou pořád úplně v pohodě hratelné.
Když nějaké nepojedou tak prostě budou hrát takové jaké to zvládne, her jsou dneska hromady a musely by být extra fajnový aby si něco nenašli. Minecraft to nemá šanci nerozjet a dost pochybuju že by Fortnite byl nehratelný

hodnocení

1x
Případně se můžete poohlédnout po úplně jiných hrách. Mario 64, tekken, Soul caliber, gods of war... Emulátory na Nintendo 64, dreamcast, PSP playstation portable... To na tom pojede jak z praku. Jen to chce gamepad. Jinak novější hry na tom pojedou, sám mám ryzen1200@4GHz a grafiku z roku 2014 a ještě jsem si zahrál celkem vpohode na nižší detaily doom2016

mathew
hodnocení

0x

Na prohlížení poradny dobré na všechno ostatní katastrofa. Jako Fortnite na tom asi pojede, ale pokud to nemáte ve sklepě tak peníze bych za to nedával;)

yayu
hodnocení

Již ho mám doma zakoupeny. Sestava je tedy celá špatná? Nebo stačí něco vyměnit, vylepšit? Vůbec se v tom nevyznám a je těžké se v tom orientovat jako úplný laik. PC bylo sestaveno na základě mého požadavku a to : funkčnost na projekty ve škole, klasická práce na PC, hraní her pro děti. Koukám na to a přemýšlím co z toho nesplňuje požadavky pro hry, protože to nepoznám. Finance jsou z mě strany také omezené, ale myslela jsem, ze je to dostačující :)
Moc děkuji za odpověď a radu

na ten minecraft možná, ale na Fofrnájt určitě ne, tam potřebujete FPS a ty Vám tahle sestava rozhodně nenabídne. Nicméně kdopak Vám to sestavoval? Nebo spíše, kolik jste za to "vyhodila" peněz kdysi dávno? :) Dneska si řeknete, že chcete počítat pro děti na hraní her, jenže ty hrajou 1/2 hry s kámoši přes net, a tam se to odvíjí bohůžel na kvalitě připojení/GPU kvůli FPS a tam i u low-end herního pc budete na 10k. 8GB je opravdu spíše do pracovního PC, nutnost navýšit na 16gb min.;)

yas
hodnocení

0x

Dobrý večer,

zde se můžete podívat:

hodnocení

0x
Lehčí hry jako Minecraft (s OptiFine) to zvládne v pohodě.

ptejtese
hodnocení

0x

Co takhle se zeptat přímo v obchodu? Oni vám mohou nějaké hry pro děti doporučit.

Jinak každá hra to má uvedené jaké jsou minimální nároky. V angličtině obvykle u programů hledám minimum requirements.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]