Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na ntb mám pomalou wifi, na mobilu OK

Od: rotorod® odpovědí: 9 změna:

dobrý den

měl bych prosbu. Mám wifi router Archer C6, od poskytovatele mám max rychlost 50/15Mbit/s. Pokud měřím rychlost internetu po káblu tak rychlost je cca 30-50Mbit/s. Mám ntb Asus M409D když měřím rychlost Wifi tak měřím cca 5Mbit/s. Máme telefon pár značek a zde měřím rychlost cca 15Mbit/s.

ano, těch 50Mbit asi není něco extra, ale mě to stačí pro to klasické brouzdání internetem. Ale nevím proč na ntb měřim tak špatnou rychlost oproti mobilu? oba wifi z routru. V čem muže byt na ntb zádrhel?

děkuji za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x
Zádrhel může být tteba v pásmech, jeden jeda na 5G a nb na 2,4GHz

hodnocení

0x
Nemyslím si že by to bylo 2.4 vs 5GHz. U mě doma i 2.4dava 44Mb. Asi bych se podíval na nasteveni routeru jestli tam není umělé omezení max rychlosti. Případně další test rychlosti, ale ne inetu ale domácí sítě, zkusot stáhnout soubor z jiného počítače či routeru (pokud umí sdílet usb flash paměť). Případně nastavení wifi adaptéru, jestli třeba nepoužívá natvrdo starší verzi wifi třeba b místo ac.

111®
hodnocení

0x

tak mne napadlo že mobil umí 5GHz a NB jen 2,4GHz, ale je pravda že může ýt problém v nastavení,

hodnocení

0x

Hodně notebooků vč střední třídy má pomalou wifi kartu, kterou někteří uživatelé nahrazují za lepší. Na nepracovním notebooku prostě vím, že pokud potřebuju přetahnout hromadu dat musí jít přes kabel (na běžné používání je ale wifi v pohodě)... nebo vyměnit wifi v ntb, což se mi nechce. :)

111®
hodnocení

0x

@rotorot: a doposud to nedrhlo? to se stalo zničeho nic? nebyla nějaká aktualizace,

re4zon
hodnocení

0x
Vem ten notebook na jinou wifi se znamou rychlosti a vyzkousej tam. Kdyz to bude stejne, je to sitovkou v notebooku, pak muzes laborovat dal s ovladaci atd.

ahoj*
hodnocení

0x

Realnych 5 -6 mbit odpovida standardu 802.11b (11 Mbit)... to je rychlost nekdy z roku 1999 a 20 let stary hardware

Ze mobil jede rychleji muze znacit, ze ma vice streamu (anten).

ARCHER c6 to je gigabitovy router, ten by mel davat i 4 streamy a pres wifi urcite daleko vic, podle me to mas chybne nastavene, zkus router vyresetovat, zmenit frekvenci/kanal:

Podporuje standard 802.11ac

Souběžný přenos dat rychlostí 300 Mb/s v pásmu 2,4 GHz a 867 Mb/s v pásmu 5 GHz vytváří celkovou dostupnou šířku pásma 1200 Mb/s

Čtyři externí a jedna interní anténa poskytují stabilní bezdrátové připojení a optimální pokrytí

Správu sítě máte snadno pod přímou kontrolou díky aplikaci TP-Link Tether

Technologie MU-MIMO dosahuje dvojnásobné účinnosti – komunikuje až se 2 zařízeními současně

hodnocení

co je zajímavé.

Někdy jsou výsledky měření rychlosti na ntb a telefonu skoro indentické (cca 40Mbit/s) ale někdy je na mobilu 40Mbit a na notebooku mám sotva 5Mbit. Měřeno právě teď: mobil 41Mbit, ntb 33Mbit. Říkal jsem si že notebookem to asi nebude, jelikož jsou měření, které jsou téměř stejné a rychlé. Ale pak nerozumím, proč právě na notebooku je někdy tak znatelný výkyv rychlosti? V čem to může být? a za pár hodin je to zase srovnané...děkuji za případnou radu

111®
hodnocení

0x

a co tak nemlet pořád to svoje a také odpovědět na dotazy?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]