Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,
mám televizi samsung ,nevím jaký je to typ , už ho mám asi 4 roky ,nyní mám placený settop box od NETBOXU, platím tedy internet i televizi .
Nešlo by to udělat jinak ,abych mohl přijímat tv z internetu a nemusel platit? Přes počítač to umím , ale to je přes monitor počítače..
Děkuji za rady.
přívod internetu vypadá jak, jednoduchá zásuvka, dvojitá,? Poskytovatel je kdo? nabízí jako součást k internetu TV kanály?
Přibližte vaši vizi pžíjmu TV přes internet?
Nejvýstižněji a přesně to říká milancukrář. Pokud je v domácnosti TV přijímač, nebo radiopřijímač, je uživatel této domácnosti povinen platit poplatek za příjem ČT, případně ČRozhl. I když signály těchto stanic nepoužívá. Pak ale už nerozhoduje (u domácnosti !), kolik těchto přijímačů vlastní a provozuje.
Jinak,u TV Samsung, může byt možnost přijímat internet přes domácí síť WiFi (záleží zda jde o "smart" TV), kdy po spojení přes OS TV na internetovou síť WiFi (tuším že jde o "Titzen") je možné přijímat TV programy inetrnetu (You Tube, Netflix, Seznam a další). Ale některé je nutno rovněž platit.
re4zon
ale já neodpovídal tazateli, páč jeho problematice nerozumím, ale jen jsem upozornil na reakci jiného poradce, který špatně, či nepřesně napsal svůj názor.
re4zon - vždyť se ptá na to, zda může přijímat na TV internet a nemusí platit. Ale co "nemusí platit", to nenapsal. Tak to, aspoň jak jsme tomu rozuměli, zřejmě myslí, aby nemusel platit za TV, tedy vlastně ten poplatek ČT. Pokud platí internet (PC, tablet, mobil), tak jsem mu odpověděl, že pokud má TV Smart, tak na ní internetové vysílání různých stanic a programů naladí a chytne. Ale i tak musí vždy platit poplatek za "vlastnictví" TV (tedy rozumněno vlastně poplatek ČT). To samé platí i v případě že na tuto, nebo i jinou TV, má osazen satelitní přijímač i kdyby neměl kartu našeho provaidra, třeba Skylink. Poplatek ČT musí platit vždy!
@bohumil Ale my nevíme, jestli má tazatel internet i s televizí, nebo jen internet. Pokud v balíku internetového poskytovatele nemá službu TV, tak na smartTV (nebo v boxu) si to asi nepustí.
Ale to čestné prohlášení musí být pravdivé. Tedy ten člověk nesmí vlastnit televizní přijímač (bývalo to vázáno na vlastnictví, takže pokud třeba televizor na splátky je do poslední splátky majetkem obchodu, tak by to nemělo podléhat poplatku (respektive by ho měl platit ten obchod), ale to se mohlo změnit).
Ale platí se za zařízení, ne za jeho používání. Řešily se někde i takové případy, že hospodský měl lokál vyzdobený starými rozhlasovými přijímači a přišlo na něj komando, že musí za všechny ty "ozdoby" uhradit rozhlasový poplatek 5 let nazpět plus tučnou pokutu.
Co jsem slyšel, televize se prý dá zbavit lehce (stačí učinit čestné prohlášení), ale rozhlasu ne, to je jistá daň z existence. Aspoň mi to tak říkal někdo, kdo tyto výdobytky nepoužívá.
ml1, tak to není.
Platba rozhlasového poplatku se týká každé domácnosti, která vlastní, drží nebo alespoň 1 měsíc užívá rozhlasový přijímač. Platí přitom, že "jedna domácnost = jeden poplatek". I v případě, že žijete v početné domácnosti, stačí, aby poplatek ve výši 45 Kč měsíčně platil pouze jeden člen domácnosti.
Televizní poplatek se platí ze zařízení technicky způsobilého k individuálně volitelné reprodukci televizního vysílání, je-li šířeno prostřednictvím zemských rádiových vysílacích zařízení využívajících rádiové kmitočty vyhrazené pro šíření a přenos rozhlasového nebo televizního vysílání, družic nebo kabelových systémů (dále jen "televizní přijímač"). Toto zařízení se považuje za televizní přijímač i v případě, že si jej poplatník upraví k jinému účelu.
Stačí vyndat TV tuner (dvbt2, dvbs2), teoreticky by stačilo sikovkami i ucvaknout konektor )
za příjem IPTV se tuším koncesionářské poplatky neplatí Ale na tohle se tazatel neptal
---
Ale jemu jde o placení za TV, pokud tvrdí, že mu to jde v počítači, tak třeba jeho poskytovatel má aplikaci pro Samsung TV anebo by to šlo otevřít ve webovém prohlížeči televizorů, ale to bude dost neohrabané. tak to funguje třeba sosač.
anebo O2 TV, pokud by měl VDSL, tak má O2 TV IPTV zdarma (základní balíček). Nemusí mít settopbox, stačí aplikace v televizi, aplikace v tabletu, případně to funguje i přes webový prohlížeč
Mně nejde o poplatky za televizi , ale příjem TV programů přes internet do televizního přijímače. Internet si budu dál platit 300Kč. ale tu televizi bych nemusel.
Když máš doma televizi, která má zabudovaný přijímač televizního signálu, což jsou všechny na trhu, a pokud jsi jej nedal odborně odstranit, takže televize funguje jen jako monitor, tak výpalné za televizi platit musíš.
Ten settopbox od Netboxu musíš napojit na router buď kabelem nebo WiFi a na televizi naladíš příjem z toho settopboxu, který bude připojen k televizi. Pak můžeš sledovat internetovou televizi. Ale to koncesionářské výpalné platit budeš tak jako tak.
No dobře , ale já jsem myslel , jestli mohu odhlásit příjem signálu od NEJ.cz a přijímat tv signál jenom přes internet , jde mi o to nepoužívat STA , protože v domě to pořád vypadává.,
Si asi nerozumíme. Pokud chceš přijímat televizi přes internet (settopbox), tak musíš mít předplacenou internetovou televizi od nějakého poskytovatele, jinak to nepůjde. Tedy nevím o tom, že by nějaká int. TV poskytovala služby zdarma.
A pokud myslíš to kostrbaté přehrávání v prohlížeči "zdarma" kde se musíš proklikat blbostma, tak jedině v prohlížeči televize, nebo napojením TV jako monitoru k počítači. Ovšem prohlížeče v televizi moc dobře a stabilně nepracují.
nevím jak to poskytuje NEJ... ale už jste zkusil přiojit TV přímo k zásuvce s internetem, předpokádám že je zakončena konektorem F, a poladit jestli tam náhodou nejsou TV kanály? Já u Vodafone to tak mám, je tam dvojzásuvka , z jedné jdu do modemu, z druhé přímo do TV. Kdybyste nafotil přívod od NEJ, bylo by to jasnější..jak to máte
Tazatel dle mého názoru nechce toto: " nyní mám placený settop box od NETBOXU"
Televizní vysílání na internetu najdeš třeba zde: spustit.cz/...
A pak už jen spojit Pc s Tv třeba Hdmi kabelem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.