Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Linux a bankovnictvi

Od: micurin® odpovědí: 6 změna:

Zdravím ,win ý už nejsou podporovány.Lze pro bankovnictví použít Linuxy,popřípadě jako verzi a je to bezpečné?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Uvedte detaily. Ak je to cez web stranky, tak lubovolny moderny prehliadac beziaci na Linuxe je riesenie. Operacny system nie je dolezity.

hodnocení

0x
Nevěřím, že moderní verze woken nejsou podporovány. Samozřejmě, XP a starší už nejsou bezpečný, možná i sedmičky. Ale desítky i jedenáctky to jistě zvládnou.
Taktéž v podstatě jakýkoliv Linux. Sám Linux Mint používám a není žádný problém.

Vzhledem k tomu, že v dotazu je "ý" což je společná klávesa pro číslo 7, tak hádám, že tazatel myslel Win7, jen zapomněl zmáčknou SHIFT.

ml1
hodnocení

0x

Záleží na bance, pokud to nemá úmyslně udělané tak, aby to nefungovalo, problém nebude. Stejně to víc záleží na prohlížeči, než na operačním systému.

Fio je bez problémů (ostatně terminály na pobočkách měly právě linux mint). Tvrdil mi někdo, že mu nejde spořitelna, ale těžko říct.

Jakou verzi, na tom nezáleží, ale systém instalujete na nejbližších několik let, takže berte aktuální. Trochu magie je volbe distribuce, já mám osvědčenou dstribuci mint s prostředím mate, ale podle mě na tom zase tolik nezáleží (debian, ubuntu, fedora, ... to vše bude fungovat stejně dobře), rozdíly jsou spíš kosmetické (teda podle mě, jsou lidi, co se budou hádat o opaku). Pokud nemáte nějaký důvod k něčemu jinému (nedávno mě potrápil jistý program, který očekával, že síťovka je /dev/eth0 a v nových linuxech se jmenuje všelijak; to se dalo nastavit lehce, ono pak bylo dalších několik problémů a ke všem byly nějaké návody, takže jsem nebyl první, kdo takovou věc řešil).

Síťovka nikdy nebyla /dev/eth0, ale jenom eth0, síťová rozhraní nejsou reprezentovány soubory. A od jisté verze jádra se síťovým rozhraním přidělují jména podle použitého ovladače.

hodnocení

0x

K.B. vyhrožovala s ukončením Win 7 už před 3 lety. Nevím, jak která banka, ale K.B., Čsp a Čsob stále na Win 7 fungují přes "Mozilu" a přes "avast Browser" bez problémů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]