Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam se ukládají cookies

Od: feert odpovědí: 7 změna:

zdravím,

zajímalo by mě kde na disku jsou uloženy sušenky a v případě že je v prohlížeči vymažu jsou uloženy někde na netu? děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

itgurububu
hodnocení

2x

Sušenky jsou uloženy u Vás na počítaču. Moje od prhlížeča Google Chrome jsou v souboru "Cookies" ve složce "C: \ Users\ %username% \ AppData \ Local \ Google \ Chrome \ User Data \ Default \ Network".

Normálně jdou vymazat v prohlížeči, je to někde v Nastavení pod Historií. Weby nemohou smazané už dál používat.

Stojí za zmínku, že některé sušenky mají nastavené automatické smazaní po jisté době.

ml1
hodnocení

1x

cookies jsou uložené lokálně (teda možná že nějaké ty prohlížeče, kam se přihlašujete k účtu je někam zrcadlí). Horší jsou data, která o nás sbírají různé servery.

Jen jednou v životě jsem zažil pocit "tabula rasa" - tehdy se pořizoval nový PC, ale měla se rekonstruovat kancelář, tak jsem ho dal do jiné místnosti, kam do internetové zásuvky nikdo minimálně 10 let nešáhnul (v té vedlejší byl počítač s windows 98 na kterém už internet dávno nefungoval a další 4 byly nefunkční, to byly dvě předchozí sítě). Počítač byl nový, na něj se instaloval nový linux. Ani jsem nějak neměl potřebu se přihlašovat do mejlových účtů (seznam, centrum atd.), na to jsem měl ten starý. Bylo vidět to zoufalství, jak se různé nabízeče reklam nemají čeho chytit. Trvalo to docela krátce, ale působilo to mnohdy až komicky, jako když se tonoucí chytá posledního stébla.

hodnocení

0x

Ve všech případech jsou ve skrytých adresářích. Tady máte vzorek, kde všude můžou sušenky být. Takhle to vypadá krátce po vyčištění, většinou je jich tam mnohem víc (řádově i tisíce).

Kam se ukládají cookies
feert
hodnocení

díky, to znamená že přesto že je v prohlížeči vymažu tak tam zůstanou a různé weby je můžou využívat nadále? Co by se stalo kdybych je vymazal?

autak

To co je na obrázku pravděpodobně nejsou cookies, to vypadá na databázové soubory (sqlite je databaze) jednotlivych brousrů, jako Avast, jako firefox

když to smažeš, nebo cookies vymažeš, no tak prohlížeč zapomene uložené informace, nic jinýho se nestane

jano123
hodnocení

0x

Dnešne "prehliadače" sa rýchlo inovujú, a sušienky "ukladajú" pre svoje potreby, ako aj ďalších...

Strávil som s tým dosť veľa času, zbytočne. Doporučujem minimalne odhalovať svoju identitu,

citlivé dáta odpamatavať na "odpojitelné media", ale až po vypnutí modemu.

Ak ho nabehnem zmenim tým aj svoju IP. Nejaké čističe a antivíry, je iba fraška + reklama.

Občas zormatujte HDD, a nanovo nahrajte OP, najlepšie nejakú linuxovú distribuciu...*klik*

hodnocení

0x

Cookies napomáhají při příštím rychlejším otevírání daných stránek. Ale odstanit je dokáží snadno např. aplikace CCleaner, nebo Wise Care 365. Stačí jen zaškrtnout v nastavení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]