Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká funkce v excelu - výsledek doplňuje znakem určité pole

Od: pavels odpovědí: 14 změna:

Zdravím vás,

věděl byste někdo prosím, jaká funkce, nebo jak zařídit v excelu, aby mi po výsledku v buňce, kde je výsledek číslo 1-22, tak aby mi na jiném místě, pokud vyjde ve výsledku třeba 11, tak aby se mi zadal sám v řadě buněk znak X v jedenácté buňce z leva doprava (ze 22)? Ukázku přikládám jako obrázek.

Děkuji převelice :)

Jaká funkce v excelu - výsledek doplňuje znakem určité pole

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Cez funkciu INDIRECT, vysvetlenie tu ablebits.com/...

pav38*
hodnocení

Máte prosím nějaký tip, stránku, kde je to vysvětlené pro laiky? Na tem odkaze je to pro me moc složité ;)

ml1

Excel snad je dosud vybavený nápovědou. U starších verzí (vyrůstal jsem na 97) byla v češtině, novější (používám dosud 2003) pak už jen anglicky. Je potřeba použít kmbinaci funkcí NEPŘÍMÝ.ODKAZ (INDIRECT) a ODKAZ (anglicky neznám, ale to se lehce vyhledá v průvodci funkcí, v calcu mi vychází ADDRESS). Není možné dávat mu textový řetězec, musí být vygenerovaný právě tou funkcí odkaz. Jinak na tom nic složitého neni.

20.12.22 09:59
hodnocení

2x

pokus.xlsx 9.9 kB
pav38*
hodnocení

Jeeee, vy jste borec! To je přesně ono! DĚKUJI! :)

pav38*
hodnocení

Pane kolego, prosím ještě, věděl byste, jak se dá tento vzorec co jste mi poslal upravit tak, aby když se mi mění zdrojové číslo (jsou to čísla, která jsou v příkladu vertikálně, ne ty horizontální) a bunka ze které to počítá (bunka není jen zadané číslo, ale hodnotou vásledku z předešlých výpočtů v jiných bunkách), tak aby tento vzorec byl použitelný i v tomto případě? Děkuji!

Jsem tu dlouho nebyl, ale asi uz to mate vyresene ze? Mne to krizek ukazuje, ikdyz cislo pocitam vzorcem.

pav38*
Ano, ano, funguje Bylo by prosím možné upravit vzorec, nebo jak to udělat, aby do řádku 1-22 jsem mohl nastavit od určitých zdrojových buněk znak x a u jiných buněk znak o?
Děkuji prevelice

ja jsem jednoduchy clovek, nerozumim co chcete, musite jednoduseji, abych to pochopil i ja *hi*

pav38*
hodnocení

Ano rozumím, připravil jsem předlohu, tak snad to bude stačit *pivo*

Moc děkuji za pomoc *andel*

vzor1.xlsx 10.82 kB
05.01.23 07:12

pokus2.xlsx 11.68 kB
pav38*
hodnocení

Božínku! Vy jste úžasný! :) To je přesně ono co jsem potřeboval! :)) Mohu vám poslat nějakou korunu na účet jako projev vděčnosti, protože já bych tohle dával dohromady asi 100 let! :D

ale zadnou korunu nechci, ja jsem rad , ze jste rad a ze to ocenujete a je to k necemu. Vetsinou se tady hazi "perly svinim" , ktere nemaji cas ani podekovat.

At se dari *ua*

pav38*
Od srdce Vám děkuji!
Je to na dobrou věc, kde to pomůže i dalším lidem, takže máte velkou zásluhu
Mějte se suprově :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]