Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás,
věděl byste někdo prosím, jaká funkce, nebo jak zařídit v excelu, aby mi po výsledku v buňce, kde je výsledek číslo 1-22, tak aby mi na jiném místě, pokud vyjde ve výsledku třeba 11, tak aby se mi zadal sám v řadě buněk znak X v jedenácté buňce z leva doprava (ze 22)? Ukázku přikládám jako obrázek.
Děkuji převelice
Máte prosím nějaký tip, stránku, kde je to vysvětlené pro laiky? Na tem odkaze je to pro me moc složité
Excel snad je dosud vybavený nápovědou. U starších verzí (vyrůstal jsem na 97) byla v češtině, novější (používám dosud 2003) pak už jen anglicky. Je potřeba použít kmbinaci funkcí NEPŘÍMÝ.ODKAZ (INDIRECT) a ODKAZ (anglicky neznám, ale to se lehce vyhledá v průvodci funkcí, v calcu mi vychází ADDRESS). Není možné dávat mu textový řetězec, musí být vygenerovaný právě tou funkcí odkaz. Jinak na tom nic složitého neni.
Pane kolego, prosím ještě, věděl byste, jak se dá tento vzorec co jste mi poslal upravit tak, aby když se mi mění zdrojové číslo (jsou to čísla, která jsou v příkladu vertikálně, ne ty horizontální) a bunka ze které to počítá (bunka není jen zadané číslo, ale hodnotou vásledku z předešlých výpočtů v jiných bunkách), tak aby tento vzorec byl použitelný i v tomto případě? Děkuji!
Jsem tu dlouho nebyl, ale asi uz to mate vyresene ze? Mne to krizek ukazuje, ikdyz cislo pocitam vzorcem.
Ano rozumím, připravil jsem předlohu, tak snad to bude stačit
Moc děkuji za pomoc
![]() |
vzor1.xlsx | 10.82 kB |
Božínku! Vy jste úžasný! To je přesně ono co jsem potřeboval!
) Mohu vám poslat nějakou korunu na účet jako projev vděčnosti, protože já bych tohle dával dohromady asi 100 let! :D
ale zadnou korunu nechci, ja jsem rad , ze jste rad a ze to ocenujete a je to k necemu. Vetsinou se tady hazi "perly svinim" , ktere nemaji cas ani podekovat.
At se dari
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.