Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svitici cervena tecka na zakladni desce

Od: jokol odpovědí: 4 změna:

Zdravim,

stavim PC pro synovce a dostal jsem se do bodu, kdy si nevym rady. Zakladni deska je NXTZ B550 (AMD), karta Evga 380ti, CPU ryzen, RAMs y 2x16 Corssair 3200 myslim a zdroj 750w evga.

Problem nastava pri zapnuti. Kdyz zapnu PC s RAM, karta se zniceho nic vypne a kdyz ram zase vyndam, tak karta jede a nevypene se. Zkousel sem skoro vse a nic nepomohlo. Jedine co me napadlo, je zakoupit nove ram a vyzkouset.

Nejake napady?

Josef

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

clovicekdoma
hodnocení

0x

Zdar , a ty svítící červená tečka je u čeho? Na tý desce je těch diagnostických diod většinou víc. Pod nima bejvá napsaný většinou pro jakej komponent to je. Zkoušel si to pouze s jednou ramkou?

Mám taky B550 s Ryzenem a k tomu 3070 , mně se podobná věc stává taky a je to problém ramek nebo jejich nekompabilitou s deskou. Já musím většinou resetovat bios vyndat ramky pak vzít jednu do ruzných slotů dokud se to nechytne , pak vypnu pc dám druhou ramku do dual chanelu a většinou to jede po té se je v biosu načasuju. Za ty 2 roky co ten PC mám se mi tohle stalo vícekrát.

ml1
hodnocení

0x

Pokud jde o ramky, tam většinou pomohlo vyčištění slotu i modulů od prachu. Pokud se na ně šahalo, tak i od chmatanců (kontakty jsou pozlacené a měly by se zlatě lesknout).

Pokud to dosud chodilo, tak neni důvod, aby to dál nešlo.

Význam diod bude v manuálu, naštěstí se dnes dají stáhnout (pamatuju doby, kdy jsme v PC bazaru prohrabávali krabice s manuály, abysme se dozvěděli, jak co zapojit a nakonfigurovat).

hodnocení

0x

Ak to robite bez opatreni proti statike (naramok, vodiva podlozka ...), tak ramky mozu byt znicene.

jokol
hodnocení

Zkusim vic rozepsat...Cervene svetla jsou dole na desce (Kdyz nezapojim RAM, sviti CPU DRAM. Kdyz zapojim RAM, tak sviti BOOT VGA - ta se vypne a prestane pracovat). Kdyz ty RAM zapojim tak svitiv (jsou RGB), zkousel sem kazdou samostatne vkladat do jednotlivych slotu (zkusim vycitit od chmatani a profouknout sloty) a nic, karta se vzdy vypla pri zapnuti do cca 10 vterin. Zkousel sem i kartu vyndat a znovu zandat a prepastoval jsem CPU. Deska podle me je deska funkcni a vse zatim smeruje na ty ram. Az se dostanu k PC, tak to nahraji a postu.

Muze to zpusobovat i spatne zapojeny drat PSU? Ten kabel co vede ze zdroje do desky.

Jinak deku za rady, vyzkousim a dam vedet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]