Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
stavim PC pro synovce a dostal jsem se do bodu, kdy si nevym rady. Zakladni deska je NXTZ B550 (AMD), karta Evga 380ti, CPU ryzen, RAMs y 2x16 Corssair 3200 myslim a zdroj 750w evga.
Problem nastava pri zapnuti. Kdyz zapnu PC s RAM, karta se zniceho nic vypne a kdyz ram zase vyndam, tak karta jede a nevypene se. Zkousel sem skoro vse a nic nepomohlo. Jedine co me napadlo, je zakoupit nove ram a vyzkouset.
Nejake napady?
Josef
Zdar , a ty svítící červená tečka je u čeho? Na tý desce je těch diagnostických diod většinou víc. Pod nima bejvá napsaný většinou pro jakej komponent to je. Zkoušel si to pouze s jednou ramkou?
Mám taky B550 s Ryzenem a k tomu 3070 , mně se podobná věc stává taky a je to problém ramek nebo jejich nekompabilitou s deskou. Já musím většinou resetovat bios vyndat ramky pak vzít jednu do ruzných slotů dokud se to nechytne , pak vypnu pc dám druhou ramku do dual chanelu a většinou to jede po té se je v biosu načasuju. Za ty 2 roky co ten PC mám se mi tohle stalo vícekrát.
Pokud jde o ramky, tam většinou pomohlo vyčištění slotu i modulů od prachu. Pokud se na ně šahalo, tak i od chmatanců (kontakty jsou pozlacené a měly by se zlatě lesknout).
Pokud to dosud chodilo, tak neni důvod, aby to dál nešlo.
Význam diod bude v manuálu, naštěstí se dnes dají stáhnout (pamatuju doby, kdy jsme v PC bazaru prohrabávali krabice s manuály, abysme se dozvěděli, jak co zapojit a nakonfigurovat).
Zkusim vic rozepsat...Cervene svetla jsou dole na desce (Kdyz nezapojim RAM, sviti CPU DRAM. Kdyz zapojim RAM, tak sviti BOOT VGA - ta se vypne a prestane pracovat). Kdyz ty RAM zapojim tak svitiv (jsou RGB), zkousel sem kazdou samostatne vkladat do jednotlivych slotu (zkusim vycitit od chmatani a profouknout sloty) a nic, karta se vzdy vypla pri zapnuti do cca 10 vterin. Zkousel sem i kartu vyndat a znovu zandat a prepastoval jsem CPU. Deska podle me je deska funkcni a vse zatim smeruje na ty ram. Az se dostanu k PC, tak to nahraji a postu.
Muze to zpusobovat i spatne zapojeny drat PSU? Ten kabel co vede ze zdroje do desky.
Jinak deku za rady, vyzkousim a dam vedet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.