Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se síťovým adapterem

Od: jakubs odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, mám jednu otázku. Nešlo mi internetové Wi - Fi připojení, tak jsem zkusil variantu resetovat síť, bylo tam napsáno, že se ovladače a síťový adaptér odinstalují a zase nainstalují. Tak jsem to provedl a poté se mi už v kolonce síť nezobrazovala žádná Wi - Fi, na kterou bych se mohl připojit. Teď se vůbec nemohu připojit na počítači na Wi - Fi. Mohu jen přes Ethernet kabel, který mám jen doma. Má otázka zní, jak si zpět nainstalovat ovladač pro síťový adaptér. Děkuji. Jakub S

Problém se síťovým adapterem
Problém se síťovým adapterem #2

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

a koukal jsi na Vlastnosti? kde je možnost vyhledat ovladače? Nebo hoo zkus odinstalovat a pak klikni na Změnu hardware..

jakubs
hodnocení

Zkoušel jsem ho zakázat a zase povolit a nic. Narazil jsem i na možnost odinstalovat, ale jelikož tam bylo napsáno jen pro pokročilejší uživatele tak jsem to raději neriskoval. Toto není 1. Možnost jak jsem se snažil problém vyřešit. Hledal jsem na YouTube na Microsoft podpoře, ale nikde jsem nic nevyhledal. Také jsem se někde dozvěděl, že si mám stáhnout ovladač z oficiální stránky hp. To jsem taky zkusil přímo v možnosti síťový adaptér, ale jakmile jsem to nainstaloval, tak mi to zobrazilo hlášení, že to není podporované s verzí Windows. Ve správce zařízení jsem také zkoušel ovladač aktualizovat, ale psalo to, že je už nainstalována nejnovější verze ovladače. Pak už mi došli nápady, tak jsem se musel obrátit sem. Děkuju moc za váš čas a zájem mi pomoci.

111®
hodnocení

2x

tak znovu:

1.Jedná se o PC nebo NB2.

2.Wifi je interní karta nebo adapter USB, pžípadně jaký

3.Pokud jde o NB, ja WiFi adapter zapnut buď vypínačem nebo HW kombinací kláves?

4.Indikuje jeho zapnutí něco?

5. Je vidět ve správci zařízení , jaký má název?

6.Podle názvu a typu byly vyhledány ovladače?

111®
hodnocení

0x

ve správci zařízení je vidět? Restartoval jsi NB?

jakubs
hodnocení

Ano je vidět a i několikrát jsem zkoušel restartovat

hodnocení

0x
Přes ethernet.

jakubs
hodnocení

1. NB
2. Interní karta
3. Asi vypínačem, nejsem si jistý
4. Ne
5. Je vidět: Realtek RTL8822BE802.11ac PCIe adapter
6. Ne, napsalo to, že je nainstalován nejdivnější ovladač a dál mě to nepustilo.

Zaměřil bych se na bod 3. Ujistit se na 100%, jak to je se spuštěním Wifi. Jaký noťas přesně máš?

Zkus klávesy Fn+F12, tím by se u toho tvýho stroje měla spouštět a vypínat Wifi a režim letadla.

jakubs
hodnocení

Zkratka mi nefungovala. NB je: HP Pavilion 15-bc505nc

111®
hodnocení

0x

a stáhl jsi si ovladače od výrobce karty? NB je co za typ?

jakubs
hodnocení

Ano, zkoušel jsem stáhnout ovladač ze stránky HP vybral jsem OS a verzi (1. obrázek), vybral jsem ovladač v kolonce síť (2. obrázek), ale objevila se tam po nainstalování chyba (3. obrázek).

Typ NB je: HP Pavilion 15-bc505nc

Problém se síťovým adapterem #3
Problém se síťovým adapterem #4
Problém se síťovým adapterem #5

111®
hodnocení

0x

nemáš aktivovanou funkci letadlo , viz str.16 a následující v návodu:::: driver není kompatibilní s OS ti tam píší..

euronics.cz/...

jakubs
hodnocení

Režim letadlo zapnutý nemám. Návod jsem si přečetl a zkusil si ověřit všechno co tam je napsáno, ale opět nic. Napadlo mě, jestli neexistuje nějaká stránka Realtek, kde se dá ovladač stáhnout přímo na to co potřebuji

jakubs
hodnocení

Ještě jsem tedy našel na stránce Realtek ovladač, který se shoduje s názvem ve správci zařízení, nevím ale, jestli ho mám stáhnout (obrázek 1)

Problém se síťovým adapterem #6

111®
hodnocení

0x
No tim nic nepokazis

jakubs
hodnocení

Tak jsem to zkusil a nic se nezměnilo

hodnocení

0x

Zdravím, toto mi taky PC hlásí a nevím, o co jde. Ani netuším, jak by se to dalo opravit nebo co to způsobuje. Oprava je ale v mém případě naprosto jednoduchá - dám tam tu nabídku Zkuste opravy spustit jako správce, a do minuty mi to zase jde. Nic jiného s tím nedělám. Jen se tedy většinou vždycky síť odpojí, tak ji musím připojit - taky jen kliknutím na Připojit u dané sítě. Zkuste to. Nehledal bych složitosti tam, kde skutečně nejsou, i když to zpočátku vypadá všelijak...

jakubs
hodnocení

To jsem zkoušel už dříve opět mi to napsalo chybu a dál už mě to nepustilo (obrázek)

Problém se síťovým adapterem #7

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]