Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s aktualizací Windows 7 na 10

Od: jakubrtv odpovědí: 5 změna:
Mám problém s počítačem, po aktualizaci z Windows 7 na 10 se mi počítač neustále freezuje.
Pokaždé co zapnu hru a nebo něco trochu víc náročného se počítač zasekne.
Byl jsem s tím v nějaké opravně kde mi vyměnili ssd disk a řekli že by to mělo už fungovat
jenomže i po opravě tento problém stále přetrvává, mohl by někdo poradit či pomoct?
Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Ctrl alt del a zobrazte si správce prostředků. Tak si můžete zobrazit seznam běžících procesů podle vytížení cpu, ram, disku.. Asi vám něco z toho půjde ke 100 %. Buď proto, že máte např. málo RAM, nebo ty prostředky bere nějaký zblázněný proces. Mně například toto dělala na jednom NTB jakási součást Chrome, která má údajně hlídat mallware, běžela stále na pozadí a brala 100 % všech čtyřech jader cpu.

hodnocení

3x

Na PC, který má sestavu s původními W7 můžeš hrát tak akorát solitaire, a to ještě kdoví jestli. Ten SSD zrychlí načítání systému a souborů, ale jestli u hry nestíhá procesor a grafika, tak je jasné, že to mrzne.

Hoď sem sestavu. Tipuju něco jako

i5 + intel graphic

4- max 8 GB RAM

jakubrtv
hodnocení

hele grafika Radeon rx580, 8gb ram a 6 jádrový procesor. On tam win 7 byl nainstalován jelikož se s ním dobře pracovalo a byl přehlednější ale změna je život, tentokrát ale k horšímu bych řekl :D

OK, tak je potřeba příčinu hledat jinde. Procesor chladí dobře? A jak píše @tomkk po přeinstalaci z W7 na W10 se mohl systém nakonfigurovat tak, že tam opravdu mohou běžet nějaké ty procesy.

hodnocení

0x
Hmmm. Z win 7 na win 10. To asi nebude moc aktuální sestava co? Není to třeba tak náročné, že se neřekne ale dlouho načítá něco? Dle informací po nás chceš jedině hádat. Nebo, ač to říkám nerad, bez info o tom co vlastně máš a co náročného spouštíš, jedině znovu servis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]