Nejste přihlášen/a.
Stolní počítač s OS Windows 10 přestal reagovat na na vypínání či restart (musím PC vypínat natvrdo podržením tlačítka). Nepřišel jsem na to, co se změnilo (po jaké aktualizaci win či ovladačů nebo programů). Hledal jsem na internetu a zdá se, že to není ojedinělý případ. Bohužel, žádná z rad nevedla k vyřešení problému. Nebyl někdo úspěšnější?
Ten baťák funguje ale jen na uspáníPC a to mi funguje. Problém byl v restartu či vypnutí. Nicméně po to, co jsem jej několikrát zkusil zpustit, se mi funkce vypínání jako zázrakem zpravila. Asi je to náhoda, nebo to teď funguje jen dočasně, ale stejně díky za snahu pomoci.
Tak bohužel. Po dvou vypnutích je již zase vše při starém - nevypíná. Trochu jsem googlil a všechny rady se točily kolem změny možnosti napájení. Bohužel beze změny. Dokonce se mi pokoušel technik pomoci přes vzdálenou správu, ale v podstatě zkoušel ty operace, které jsem dělal já. Všiml jsem si podle kontrolky disku, že při vypnutí stále probíhají nějaké procesy. Nedá se nějak zjistit, který proces brání vypnutí?
Ano, to PC vypne, ale trvá to strašně dlouho. Rychlejší je podržet zapínací tlačítko. Navíc zůstává ještě RESTART, který rovněž PC nerestartuje.
Tak se mi shutdown /s případně /r ukázalo jako jediné možné řešení. Sice musím vždy znovu zapnout Num Lock (ten zůstává po zapnutí PC vždy vypnutý), ale aspoň tak. Všechny ostatní rady v Poradně a na internetu byly neúčinné.
Na numock funguje toto,aspoň u mne
Jinak, za tu dobu co to řešíte, tak už bych měl přinejmenším 10x přeinstalovaný (nebo nahodil uložený obraz) Windows a tak vyloučil hardwerovou závadu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.