Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obraz se nechce zobrazit

Od: joska odpovědí: 9 změna:
Dobrý den měl jsem postavený počítač a ten mě fungoval ale procesor se přehříval tak jsem na něj dal větší chladič ale jak jsem poté všechny USB a HDMI kabely nechce se mi zobrazit obraz na monitoru

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ml1
hodnocení

0x

Nezapomnělo se na nějaký kabel.

Poblíž procesoru bude extra napájení pro procesor, je zapojené?

Totéž napájení grafiky.

Některé další karty taky bez něj nenaběhnou, měl jsem třeba roky za to, že mi nefunguje USB3 (dost starý počítač, dokupovalo se do něj) a při nějakém vrtání (přeskupování karet) v něm jsem zjistil, že nemá zapojené toto právě napájení (do té doby jsem myslel, že je jen pro více žravé usb periferie, že stačí, co má ze sběrnice, alespoň jiný USB řadič fungoval bez něj).

To by tak byly nejpravděpodobnější příčiny.

Jinak bych se řídil manuálem a chybovými kódy (beep kódy) biosu.

vg
hodnocení

0x
a zbytek jde? Vstup? Zvuk, síť?
Jaký os?
joska
hodnocení

Tak to nevím když se nezobrazí obraz nemůžu nic pustit nebo si ověřit síť jestli funguje ale jinak by vše mělo jít
ml1

Teda jinak, co ten počítač dělá (točí se větráky, pípá, bliká...). Obraz je totiž až dost daleko v tom, co se všechno děje. Proto existuje celá řada dalších způsobů, jak oznámit uživateli chybu.

Co všechno se odpojovalo nebo s čím se hýbalo během té výměny chladiče? To by bylo první, kde bych hledal chyby.

Vyndaval se procesor? Nemohl se poškodit? Je to kolíčkový (PGA) nebo na kontaktní plošky (BGA)? (V prním případě může být ohnutý kolíček ve druhém poškozená patice (teda ne že by se nedala poškodit patice pro PGA ale ty BGA jsou přecejenom náchylněší).)

Hýbalo se s pamětmi? Nemohl se do patice dostat prach?

A tak dále. Chtělo by to detailnější popis toho, co ten počítač dělá, jestli reaguje na zaínací tlačítko, a co se děje pak. Pokud tam neni zapojený PC speaker, tak bych nějaký splašil, beep kódy totiž dají odpověď na to, jestli vůbec naběhl post (power on self test) a případně na čem se zarazil.

Asi nejlepší by bylo mít k ruce někoho, kdo je zvyklý se hrabat v počítačích, ale to předpokládám nemáte, jinak by nebylo tohoto dotazu...

joska
hodnocení

Odpojoval jsem pouze grafickou kartu, jinak po zapnutí se začnou točit větráky a svítí RGB na základní desce i na paměťových kartách

olinl
hodnocení

0x

Pokud je monitor a kabely na "signály" v pořádku, vyzkoušej integrovanou grafiku na základní desce-dedikovanou grafickou kartu odpoj od "elektriky" a úplně ji vyjmi ze slotu, ta vestavěná by nemusela "naskočit".

joska
hodnocení

Nejde to ani po vyjmutí grafické karty a zapojení HDMI přímo do základní desky

necummore
hodnocení

0x

Chceto začít tím, že zapojíte na speaker mini reproduktor, abyste věděl jaké zvuky to dělá. Podle zvuků poznáte jestli je špatný kontakt na grafice, nebo problém s pamětí apod. Nezapojujete všechno najednou, ale postupně. Zapojíte základní věci, spustíte PC. Jede nebo ne? Pak přidáte periferii a zjistíte jestli jede nebo ne.

joska
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi děkuji za pomoc. A kdyby někdo chtěl vědět čím to bylo tak to bylo tím že mě přestal fungovat druhý neboli slot (B1) u ramek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]