Nejste přihlášen/a.
Předesílám, že nemám ani minutu jakékoliv výuky práce na PC a doma žádného rádce. Takže jako samouk v tom mám pochopitelně velké mezery. Jde mi o to, že jsem si roky hledala v mapách trasy, města ap. Teď jsem si zadala město a nic, bílá plocha. Zopakovala jsem a pokaždé se nic neotevřelo. Asi se to má nějak aktualizovat? Nebo čím to může být? Děkuji za pochopení. e-Liška5
Pokud se po zadání adresy mapy.cz do Firefoxu mapy nenačtou, nejede vám internet a nebo stránka není dostupná a nebo ji něco blokuje. Pokud se načtou, pak do hledacího pole napište písmeno "a". Musí se načíst seznam nálezů, např město Aš. Pokud se nenačte příčin může být více a řešení není jednoduché pro laika.
Doporučuji mít vždy nainstalované aspoň dva prohlížeče, pro vyzkoušení, když něco nefunguje. Zkuste to samé v Chrome. Pokud to nefunguje ani v Chrome, tak to snadno nevyřešíte. Pokud to funguje v Chrome, je chyba ve Firefoxu.
Poslední dobou se Firefox chová tak, že pokud přišly aktualizace a není Firefox restartovaný, tak věci nefungujou. Zkusit restartovat Firefox a případně provést aktualizace ručně přes menu Nápověda, O aplikaci.
Jinak lze zkusit vytvořit čistý profil Firefoxu, protože ten váš může být poškozen, nebo jsou tam špatné pluginy. Do adresního řádku ve Firefoxu zadat about:profiles a enter. Zobrazí se speciální stránka kde lze vytvořit nový a tedy čistý profil. Ten lze vybrat při dalším spuštění. Nebo lze zde provést restart bez addonů/pluginů.
S tím about:profiles opatrně, mohou vám zmizet věci jako záložky, historie apod. a nebudete to umět vrátit zpět. Dá se to i nenávratně ztratit.
Verze Firefoxu? Z menu: Nápověda -> O aplikaci Firefox.
Máte asi starý Firefox. Mně to přestalo chodit taky začátkem prosince. V posledních letech to takhle vylepšili už několikrát, a zatím to vždycky zase vrátili, ale s varováním, že to jednoho dne přestane fungovat definitivně.
Já používám na XP klon Firefoxu Centaury 2021.04.05 a na W7 Firefox 57.0.4, v obou to přestalo fungovat. Na W7 to funguje v Chrome 88.0.4324.104 .
Dejte vědět, na čem to uchodíte, ať nemusím moc experimentovat.
Já mám ještě starší FF kvůli osvědčeným doplňkům a mapy.cz v něm taky nejedou. Používám ale sportmap.cz/... , tam omezeně jedou.
To už je lepší rapotin.cz/...
Fungují mapy založené na api.mapy.cz .
Ale stejně je to jen náhražka.
Na windows XP jsem nainstaloval Yandex browser v. 16.4.1.8950 a mapy v něm fungují! Ale zase v něm nefungují verze s api.mapy.cz . To mi hlava nebere. Po upgradu na verzi 17.4.1.1026 už je to obráceně. To taky nechápu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.