Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemohu otevřít Mapy.cz

Od: liska5 odpovědí: 18 změna:

Předesílám, že nemám ani minutu jakékoliv výuky práce na PC a doma žádného rádce. Takže jako samouk v tom mám pochopitelně velké mezery. Jde mi o to, že jsem si roky hledala v mapách trasy, města ap. Teď jsem si zadala město a nic, bílá plocha. Zopakovala jsem a pokaždé se nic neotevřelo. Asi se to má nějak aktualizovat? Nebo čím to může být? Děkuji za pochopení. e-Liška5

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dedalebeda*
hodnocení

2x

Pokud se po zadání adresy mapy.cz do Firefoxu mapy nenačtou, nejede vám internet a nebo stránka není dostupná a nebo ji něco blokuje. Pokud se načtou, pak do hledacího pole napište písmeno "a". Musí se načíst seznam nálezů, např město Aš. Pokud se nenačte příčin může být více a řešení není jednoduché pro laika.

Doporučuji mít vždy nainstalované aspoň dva prohlížeče, pro vyzkoušení, když něco nefunguje. Zkuste to samé v Chrome. Pokud to nefunguje ani v Chrome, tak to snadno nevyřešíte. Pokud to funguje v Chrome, je chyba ve Firefoxu.

Poslední dobou se Firefox chová tak, že pokud přišly aktualizace a není Firefox restartovaný, tak věci nefungujou. Zkusit restartovat Firefox a případně provést aktualizace ručně přes menu Nápověda, O aplikaci.

Jinak lze zkusit vytvořit čistý profil Firefoxu, protože ten váš může být poškozen, nebo jsou tam špatné pluginy. Do adresního řádku ve Firefoxu zadat about:profiles a enter. Zobrazí se speciální stránka kde lze vytvořit nový a tedy čistý profil. Ten lze vybrat při dalším spuštění. Nebo lze zde provést restart bez addonů/pluginů.

liska5
hodnocení

Děkuji, instrukce se hodí. Už mám na to pozvaného kolegu.

pomada

S tím about:profiles opatrně, mohou vám zmizet věci jako záložky, historie apod. a nebudete to umět vrátit zpět. Dá se to i nenávratně ztratit.

Verze Firefoxu? Z menu: Nápověda -> O aplikaci Firefox.

dedalebeda*

Vytvořením nového profilu se nic ve starém profilu nemůže stát, tedy ani zmizet záložky. Oba profily existují vedle sebe a vy si můžete při spuštění vybrat, který chcete.

hodnocení

1x
Nemáte příliš velké přiblížení mapy?
Zkuste v tom bílém poli několikrát kliknout na znaménko mínus (plus nebo mínus) a zkusit mapu oddálit.

petrm
hodnocení

0x

Předpokládám, že používáte mapy.cz. Asi by bylo dobré upřesnit, jaký prohlížeč používáte (Edge, Chrome, Firefox...?). Podle vašeho popisu se mapy zobrazují, pouze když zadáte vyhledání určitého místa, tak mapy zmizí? Zkusil jsem u sebe vyhledání místa v Edge a funguje mi.

liska5
06.12.22 21:15
hodnocení

Firefox.

nov
hodnocení

0x

U mě v Chrome i Firefoxu také fungují.

hodnocení

0x
Jaký máte operační systém a prohlížeč? Já před dvěma lety se slzou v oku opustil staré dobré XP. protože už ani pitomé mapy.cz mi nechtěly ve více prohlížečích fungovat.

hodnocení

0x

V Yandexu fungují.

hodnocení

0x

Nepíšete co máte na počítači za operační systém a jaký prohlížeč používáte. Pokud je toněco co má ikonu velké modré "e", tak tam skutečně mapy.cz pře nedávnem přestaly fungovat. Jeít něco nutno použít něco modernějšího - Chrome nebo Firefox.

liska5
hodnocení

Mám firefox. Zase zkusím, zatím od zadání dotazu jsem se k tomu nedostala.

fotrlotr
hodnocení

0x

na mapy.cz zapomeňte, ale zkuste tuto stránku zdarma dělanou českými fanoušky:

openstreetmap.cz/

Je tam taky hledání, ale není tam například měření trasy a hledání autobusů kliknutím na zastávku.

PS:

Jakou máte verzi prohlížeče?

hodnocení

0x

Máte asi starý Firefox. Mně to přestalo chodit taky začátkem prosince. V posledních letech to takhle vylepšili už několikrát, a zatím to vždycky zase vrátili, ale s varováním, že to jednoho dne přestane fungovat definitivně.

napoveda.seznam.cz/...

napoveda.seznam.cz/...

Já používám na XP klon Firefoxu Centaury 2021.04.05 a na W7 Firefox 57.0.4, v obou to přestalo fungovat. Na W7 to funguje v Chrome 88.0.4324.104 .

Dejte vědět, na čem to uchodíte, ať nemusím moc experimentovat.

map

Já mám ještě starší FF kvůli osvědčeným doplňkům a mapy.cz v něm taky nejedou. Používám ale sportmap.cz/... , tam omezeně jedou.

To už je lepší rapotin.cz/...

Fungují mapy založené na api.mapy.cz .

Ale stejně je to jen náhražka.

Na windows XP jsem nainstaloval Yandex browser v. 16.4.1.8950 a mapy v něm fungují! Ale zase v něm nefungují verze s api.mapy.cz . To mi hlava nebere. Po upgradu na verzi 17.4.1.1026 už je to obráceně. To taky nechápu.

k2

FF 52.9.0 ESR (pokud se nepletu, tak nejaktualnejsi verze FF pro XP), mapy.cz bezi uplne normalne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]