Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám dotaz chtěl bych si dát do pc nový procesor ale nevím zda je to možné poradili by mi někdo jestli by to bylo možné?
moje komponenty :
NVIDIA GeForce 3050
intel i5-3470
16GB ram
Disk: WDC WD10EZEX-21M2NA0 1TB, PNY 240GB SATA SSD 240GB,
dekuju
jde o základní desku
s procesorem doporučuji vyměnit i základní desku
podle všeho o tom nevíš nic nech si PC poskládat nebo si kup knížku
procesor má nějakou patici kterou se zasouvá do MB, musí to jít propojit mechnicky..a pak ta MB musí daný procesor podporovat...takže kup si novo uzákladní desku, v popsiu je jaký procesoR podporuje...jakou pamět a další peroferie
Zakladni desku neni ani treba znat (v tomto pripade). Mas 10 let stary procesor s patici ktera se uz roky nevyuziva. Sice by sel dat nejaky pouzity lepsi ale i tak bude na 3050 nedostacujici.
Budes muset sahnout po necem co je tak max 3 roky stare, ale pocitej ze tim padem potrebujes i novou zakladni desku a zaroven i nove ram protoze se pouzivaji uz jen ddr4
teoreticky - záleží tedy na desce - by se dala použít i5-12400F kolem 4000,-Kč... ale jak moc to pomůže - to bych asi radši v rámci možností dal 32GB Ram, disk M.2 NVME ...
pardon - jsem řešil něco jiného - to je opravdu blbost... jsem se díval na Intel Xeon W-1250P mimo milion jiných ...
jenže to je o schopnosti desky DDR3-4 ... - jako bych tu dnes nic nepsal - sorry
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.