Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prosím vás chtěl bych pořídit jako překvapení levný "značkový"ntb pro nás do domácnosti
můžete prosím poradit, jaký by stačil? nebo dát tip?
finance rozhodují, cena pokud možno co nejlevněji (max kolem 8000kč)
na co se hlavně zaměřit
nemám ponětí kolik bude stačit paměť a kapacita disku 256gb?
1. Internet, sem tam film - tady si myslím, že zvládne každý ntb
2. děcka pořád mluví, o nějaké hře ROBLOX , MINECRAFT a WoT
tady jsem na eshopech našel tyto třeba
DĚKUJI
Minimálně 8 GB RAM
a disk - Záleží co tam budeš skladovat, pokud tam nebudeš stahovat filmy a instalovat velké hry tak 256 GB bude pár let stačit, To si spočítej kolik má film a kolik se ti tam vejde
ale 4 GB RAM na Win11 ee..
A na filmy také displej, ty levné mají malý pozorovacíúhel!
Celeronu bych se vyhnul. intel i5 a vyšší by měl byt OK
Amd nevím nevím, Když si to topilo žralo = hlučné
filmy stahovat určitě ne a hry pro mne a ženu vůbec
prostě ntb , který bude ležet a a být vždy k dispozici k nakouknutí
Většina z těch odkazů má RAM 4GB, což je dnes už nesmysl, i na pitomé prohlížení. Takže nebrat. Minimálně RAM 8GB a SSD disk samozřejmě, velikost záleží na uvažovaném skladování. Win10 určitě, na jedenácky je potřeba výkonnější stroje.
dobrá,
takže koukat na min 8gb, ulož min 512gb a u těch W10 je jedno zda Pro, S nebo Home
je ještě důležité vybírat jiný parametr?
jinak jsem to myslel,
ntb pro všechny členy rodiny, s tím že si děcka sednou k tomu a chtějí si něco zahrát, ale aby to ntb prostě zvládl
jak jsem psal kdesi nahoře, nebude dostatečný výkon stroje - nebude se prostě hrát
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.