Nejste přihlášen/a.
Mate nekdo vdsl? Prosím Pište jen pokud máte základní gramotnost. Většina lidí si neumí ani zobrazit synchronizační rychlost, anebo netuší, jakou mají obchodní rychlost.
taky vám neustále Cetin zvyšuje synchronizační rychlost linky? ja chci jen 20/5 ale neustale mi tam nastavuji treba 60/10 Mbit... (obchodni rychlost ma byt pak 50/10, technicky lze namerit 55/10)...
jenze pak to (na urcite lince) v urcitych chvilich pada... nastavaji rozpady spojeni
3x reklamovano - sundali to v o2 na 25/5.
Ale za měsíc zase Cetin něco přenastaví a už to je zase na 60 mbit...
Ps: platim 299,- v retenci ale je mi jedno jestli 20 nebo 50, ale aby se to nekousalo. Nechapu to proc kdyz chci a mam mit 20 proc neustale nastavuji 50 mbit, mate nekdo podobne poznatky?!
no jestli to obsluhují umělci typu, tady otočíš tímto na tolik a tady na to nesahej, bez hlubších nalostí, což předpokládám, protože moc profi spojařů u toho není, spíš IT , a v souvislosti s tím že vzdálené DSLamy budou nastaveny na automat po restaru tak se není co divit...
A kolik máš teda synchromizační rychlost a obchodni rychlost - můžeš se podívat do svého modemu?
A jak daleko od předsunutého DSlomu?
Ono jde o to, když se zaplní určitý počet párů vodičů ve svazku, tak je Saturace v háji. takže je to lokalita od lokality jinačí.
Ale mě nejde do hlavy, proč neustále zvyšují tu rychlost, jestli něco testuji, a nebo to jsou nějaké nesmyslné akce typu dáme vám na dva měsíce dvojnásobnou rychlost a pod
neboli synchronizační profil, na tom Ceti n u (co ti vlastně už všechny dráty, takže je vlastně jedno jakého máš poskytovatele jestli O2 nebo někoho jiného,
Asi nechtějí přijít o klienty. Pokud má někdo download jen na čtení novinek na internetu a přístup do mailu, tak je to fakt jedno, ale pokud stahuješ filmy a seriály nebo máš televizi a v domácnosti RD hned několik, pak je rychlost dosti palčivý problém a aktuální téma k řešení. Pokud to nenabídne jeden poskytovatel, pak se přechází k druhému.
Jasně, pokud to není po optice a je to po starejch drátech ještě Telecomu, potom to může padat a je to lokalita od lokality.
Jinak v pohraničí někde u lesa a jinak v Praze.
300kč je sranda cena. LTE se na 300kč nedostane.
Počkej, ale když jim řeknu, nastavte synchronizační profil ručně a natvrdo pouze na 25, tak kur... kde je problem? Po 4 dnes zaznamenano, ze se to opet zvedlo...
Minule začali mektat něco o tom, že za to může můj modem, ale to je blbost, když nastaví synchronizační profil na Dslámu na maximum tak to modem nemůže změnit...
mě hlavně zajímalo, jestli ti to taky zvedají nebo jakou máš rychlosti nenapsal doteď! Neřešíme tady, že někdo v baráku má 4 Netflixy chce čumět ve 4K. Tak to je jasný když bude mít Parch@nty co místo hraní si venku čumí na 4x 4K tak mu ani 80 Mbit nebude stačit )
A teď nevím o čem mluvíš v souvislosti s LTE? LTE 20/5 mám za 199,50 Ale jak to s tím souvisí, drát je drát. Musíš umět vyjednat správné ceny. Za ceníkové ceny nakupuje jen ovečka a ne matador.
A tušíš kolik máš obchodní rychlost (tedy jaký produkt na faktuře) a kolik máš synchronizační rychlost? Případně kolik máš maximální dostupnou synchronizační rychlost?
skutečnou rychlost mas na www.Speedtest.Net
U mě i když mám obchodní rychlost 20 / 5, na to dávali synchronizační profil 25/6
tak neustále se to, a proti tomu brojím, házelo na 55 a více, neboli na maximum možné synchronizační rychlosti. To je podle mého názoru většiny Ceti n u, v jeho majetku jsou všechny DSLAM
I přesto to propouštělo pomocí omezovače u nich maximálně 25/5 Mbit
no ale vždycky když se s tím hne u O2, když něco řeším s O2, tak občas nevím jestli se tam něco stane nějaká chyba, tak ten shaper se změní na 55 Mbit (což je o třídu vyšší obchodní rychlost).
což by mi jako nemělo vadit, když to je stále za 299
Jenže na jedné lokalitě už to je na hraně fyzicke linky a vzdálenosti a já tam radši chci pevný profil 25 Mbit
Já nevím co se stalo, jestli U třetinu přešli na dynamické profily z těch statických, nebo něco testují, nebo... Každopádně už dva roky pozoruju že si s tím docela hrajou... To je samozřejmě mimo pozorovací dosah většiny, Troufám si říci 99,9% uživatelů... On se člověk musí podívat do modemu a vědět co hledat, a v těch jejich modem ech to skutečně moc dobře vizuálně zobrazeno není.
Já mám jiné modemy a tam to je vidět docela dobře i statisticky za posledních 7 dní, co se děje
Zdravím. Nechť vám proměří linku. Reklamujte přes mojeo2.cz... Jaká je chybovost paketů? Mě to lezlo do stovek tisíc za 3, 4 dny, poté se modem "kousl". Po telefonu o2 namísto rady a pomoci pouhé pindání "kupte si náš modém a dělat to nebude", příp. "za funkčnost jiných, cizích, neověřených zařízení neručíme" a podobně kecy pro úplná bfúčka. Takže jsem v o2 vytvořil reklamaci, technik dorazil, hodinu měřil linku, aby pak zjistil, že je špatný spoj v krone pásku v úr, který stojí před barákem. Při instalaci se na to vykašlal, hlavně, že udělali kšeft. Běhalo to po jednom drátu a jakousi kapacitně/indukční vazbou nahrazovalo ten druhý. Jako bónus mi sdělil, že pokud si uživatel pořídí svůj modem, tak automaticky neměří ani celistvost linky mezi D-slumem a Vaším modémem. proto tam chtějí svoje zásuvky na straně vdsl, je v nich zaříznutý odpor, který jim uzavírá onu dc smyčku. Já kvůli jejich hrátkám na trh (aby udali ty svý předražený pekla) zbytečně vysolil tisíc za nový modém z czcz. Ten starý z frcu za 400,- je tedy fční. Nechce ho někdo? Lidi uvažujte a nenechávejte rozhodnutí ohledně přípojek na neznalcích (jako to udělal z čas důvodů já). U mě by byla O2 poslední volba už kvůli tomu, že ty tlamy nenažraný chtějí za pevnou ipv 6 stějně jako za ipv 4! V indii, pákistánu ipv6 přidělují zadarmo, no jsme v kocourkově, kde si nechali joudové ukrást, zprivátnět i větev na který sedí!
Jenže já jsem znalý a to co říkáš všechno vím a potvrzuji. Proto mám od nich IPv4 zdarma a veřejnou a platím 299 celkem, cpou mi 55 Mbit a já to nechci.
Já řeším ten problém, že když jim řeknu, že chci pevný synchronizační profil na dsalámu, tak howno. Předtím to 10 let fungovalo, Co jsi řekl to platilo. Jenže to ještě nebyl rozděleny cetin a O2
A ani ten krone pásek nepomůže, Protože já neřeším rozpad linky, Já řeším, proč nejsou schopný ti lidi nastavit natvrdo maximální fyzickou synchro rychlost na daném portu... Teda oni to nastaví, jen že za měsíc se to vy resetuje a zase je tam vysoká rychlost.
to tady musí odpovědět asi někdo kdo dělá v O2 né zrovna na call centru, ale třeba na druhém levelu nebo v Cetinu!
Samozřejmě ty výmluvy že nemáš jejich modem, tó některých případech je argument, ale v některých případech je to mimo mísu a Defakto tím kryjí tzv. podvod, kdy vydělávají na svých nesmyslných modemech... co jsi sám potvrdil. On totiž O2 vydělává na prodeji modemů A ne internetu, jak by mohl, když ho dáváš na 6 měsíců za korunu a nebo mě ho dává za 299, kolik asi tak je welkoobchodní cena CETINu za LLU - jen za dráty 250,-? Žádný jiný menší Poskytovatel se na takovou cenu není schopen dostat.
spojení padá , když je něco špatně,,,nepíšeš jak to máš přitaženo z venku do bytu, může tam být ještě dvoulinka, nebo jiný druh přívodu do Tf zásuvky a pak jak ti to jde do modemu, protože třeba souběh s 230V také dokáže svoje. Padá ti to na WiFi nebo na kabelu?
Prosím tě posledních pár metrů nehraje obvykle žádnou roli ani kdyby to byly shnilé kabely, ne jsou to nové kabely.
A nepadá to na žádném LAN nebo WLAN, píšu, že se zhruba po měsíci zasekne synchronizace mezi modemem a DSlam.
A je to proto, že modem se snaží synchronizovat přes 70 Mbit.
Protože zkrátka soudruzi něco změní v konfiguraci Dslam.
Mám dojem, že při každém upgradu se smaže ta konfigurace v DSLAM, jinak si to neumím vysvětlit.
Tak tto mají fakt nastavený naho***, protože synchronizovat se to musí od nejpomalejšího přenodu dat..
Co prosím?
mně jde o to, že dříve 15 let měli nastavené pevné profily minimum - maximum a v jiném rozsahu se ten modem nemohl připojit.
Dnes mi to přijde, že vždycky po upgradu dslamu, což je ta krabice, kde dříve byly pouze Krone spojky k účastníkům, A dneska do toho přivedli optiku a je v tom aktivní předsunutý DSLAM (tím se zvýšil podstatně dosah a rychlost), no tak tam to prostě skáče každý měsíc z nastaveného na vyšší...
Jenže to už díky vzdálenosti a saturaci vedení ta poslední míle zvládá s problémy, dochází k chybovosti, rozpadům, a někdy se to i zasekne. Samozřejmě restart modemu to vyřeší, ale jak to dělat na dálku - to nejde. Musíš si dojít k modemu a vypnout a zapnout!
proto tady řeším, proč ten CETIN nedokáže omezit natrvalo sync profil tak jako dřív! Protože už je to asi popáté, kdy po měsíci se to zase rozjelo. Chvíli ten nastavený limit kdy slámu zůstane, a po měsíci a půl, jediné vysvětlení je, že proběhne nějaká jiná rekonfigurace nebo upgrade DSLamu, znova reklamace
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.