Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volant pro Euro Truck Simulator 2

Od: filipajz odpovědí: 1 změna:
Ahoj, trochu tápu při výběru volantu pro hraní Euro Truck Simulator 2. Mám pár favoritů a to Logitech G29, Logitech G923, Thrustmaster T300 RS GT a Thrustmaster T248. Který je podle vás nejlepší právě pro tuto hru? Díky za rady :)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepeek
hodnocení

0x

G923 je to stejné jako G29 jen s tím rozdílem že G923 je na xbox/pc a G29 ps/pc. Měl jsem 2x T150 Pro, 2x G29 a 1x T300 RS GT. Primárně jezdím taky Euro truck. G29 byl nejhorší, nefunkční software, u obou kusů vrzaly pedály a force feedback byla taková nepovedená parodie. Volant má ve středové pozici na každou stranu zhruba 5 stupňů mrtvou zónu FFB a tak při mírném zatáčení v rychlosti na dálnici je volant úplně volnej. Jakmile člověk překročí tu mrtvou zónu, cukne to do volantu a FFB začne zabírat. Absolutně nepoužitelný. T150 Pro tímhle problémem netrpí, FFB není přes ozubený kolečka jako u G29, ale pohon je přes řemen kde FFB zabíra téměř od středu. Odezva je silnější a pocitově o level výš než u G29.. T300 RS GT je za mě ten nejlevnější volant co stojí aspoň trochu za to. Nabízí kvalitnější zpracování a materiál, fajn design, slušnej force feedback a vyměnitelnej věnec. Pak jedině Thrustmaster T-GT II nebo značka Fanatec, ale to už je profi sim racing vybavení a taky si to nechají zaplatit. Samozřejmě ten zažítek je úplně někde jinde. Takže zkráceně, logitech nebrat už jen kvůli nefunkčnímu softwaru, o T128 a T248 ani nemluvím, T150 pokud to má být pro děcka nebo jen na občasné poježdění, T300 RS GT jako zlatá střední cesta nebo teda pokud to myslíš vážně tak T-GT II nebo Fanatec. Bohužel do těch 15 tisíc mají volanty šílenou poruchovost. Reddit a youtube je toho plnej a občas je to spíš starost než radost z vlastní zkušenosti. Já osobně jsem se všech těch poruchovejch potvor zbavil a kamiony jezdím na Xbox ovladaču za 13 stovek bez starostí a z pohodlí postele *smich*

doplněno 04.12.22 04:33:

Teď koukám, že T150 Pro už se neprodává a T248 ho má jakože nahradit. T248 jsem neměl možnost vyzkoušet, ale co jsem postřehl z recenzí, jediná výhoda jsou nové pedály, které mají magnetické bezkontaktní senzory co by měli vydržet o dost déle. Jinak force feedback je prý srovnatelný možná horší než u T150. Věnec volantu z plastu, už z fotek to vypadá nepohodlně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]