Nejste přihlášen/a.
no jde o to jestli ten NB má takové parametry aby tam W10chodily, ale já mám taky na jednom W7 a jsm v klidu..a funguji jen na Defender což je součást WIN, antiviry jsem zavrhl..
pokud nepotřebujete W10 kvůli bankovnictví, klidně si nechejte W7 - o nic zásadního nepříjdete, naopak přechodem můžete mít problémy s předchozími programy (pokud nějaké specifické používáte) případně se starší tiskárnou apod.
Předpokládám, že máte mobilní bankovnictví - tj. platíte mobilem s nějakým IOS nebo Androdiem... kterého vůbec nezajímá, jaký máte operační systéme v PC.
Banky - on-line bankovnictví - má určité podmínky a myslím, že převážná většina bank již své bakovnictví nedovolí otevřít ve W7.
Mám NB s OS W 8.1 a antivir Eset (rovněž zejména s ohledem na e-bankovnictví). A vše funguje OK. V době zavádění W10 jsem zkusil přeinstalovat ty W8.1 na W10 a nastal takový "marasmus", že jsem, ještě v možné době návratu, vrátil rychle zpět opět ty W8.1. A od té doby zase vše OK. Pak mi jeden IT kamarád sdělil, že pokud se chce přeinstalovat původní OS na ty W10, na starší PC/NB, tak je nutné provést radikální vyčistění celého počítače a stejně se stává, že pak, některé původně instalované aplikace, fungovat nebudou. Jinak, pokud se ale provede nová instalace W10 na přeformátovaný HDD (absolutně čistý) tak problémy nejsou. Což mám osobně několikrát vyzkoušeno. Ovšem přeformátováním HDD se odstraní veškeré původní aplikace a data a je nutné opět potřebné aplikace i data znovu nainstalovat.
Když někomu zachraňuju starý PC, často to řeším původní instalací W7 a následným upgrade na W10 - kvůli ovladačům starého HW se mi totiž někdy nedaří rozjet W10 rovnou.
Celý proces je v řádu hodin - 3-4 hodinky a hotovo se vším všudy - v mých amatérských domácích podmínkách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.