Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupit nebo nekoupit repas PC?

Od: udo5® odpovědí: 19 změna:

Manželce odešel její stařičký pc ,který používala na courání po netu a otevírání edokitu ,,to je žákovská knížka" a stahování souborů.Nic víc na něm nedělá. Jaké máte zkušenosti z repasovaným pc .Kupovat nový ,si myslím že je pro tyto účely nesmysl. A popřípadě nějaký odkaz kde jste spokojeni ,pokud to tady bude možné uvést. Dík

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Souhlas. Kupte repas.

Mám už 2 repasované NTB. Krom jiného má nákup repasované techniky drobnou výhodu v tom, že kvůli případné opravě nikdo nebude posílat počítač do servisu přes půl Evropy.

doplněno 03.12.22 15:57:

vtdata.cz/...

hodnocení

2x

Klidně repas, kolem 4 tis se dá koupit pro dané účely naprosto dostačující stroj. 8 GB RAM stačí bohatě. Jen bych volil SSD, ale to už asi bude normální.

hodnocení

2x
Kupuji do rodiny pouze repasované PC od vétšího prodejce (nebudu dělat reklamu). Pro takovéto použití bych koupil jakýkoli i5 s 8GB RAM. Já to tedy dělám tak, že ho koupím s 500 GB klasickým diskem, který pak použiji jen pro data (kupuji jen model, kterého je víc kusů skladem) a koupím si do něj nový SSD 500 GB za 800 (použitý SSD bych nechtěl a za nový se u prodejce připlácí kolem 1300 a nedostanete ten původní). Pokud se má někdy i spustit nějaká hra, objednávám s 16 GB RAM a přikoupím grafiku. Na něj si pak místo dodaných Win10 nainstaluji Win7 (Win 10 nesnáším). Výhodou je, že se jedná o kvalitní, původně velmi drahá firemní PC s elektronickou licencí, původně Win7, později upgradovaná na Win10. Tedy ať už na disk nainstalujete Win7, nebo 10, po instalaci se po netu automaticky aktivují. Právě jich doma v rodině provozuji 5 (dva kluci, jeden já, jeden manželka, jeden u TV) a už pomalu šilhám po dalším, manželčin už je příliš starý. Za trojku bude PC plus 800 ten SSD.
doplněno 04.12.22 12:52: Protože SSD disky mají omezenou životnost, co se týče počtu zápisů. No a nevíme, jak ten disk byl využíván a jak byl zaplněn (pokud zbývá málo volného místa, zapisuje do volných buněk častěji). Ale ony už stačí samoté trhlé Win10, neustále aktualizace všeho
chrochtají diskem. Prostě na těch značkových firemních PC bývá vše osazeno celkem kvalitně s šancí na další dlouhá léta provozu, tak nechci, aby nejslabší a neznámou součástí byl zrovna systémový disk, tomu chci věřit.

použitý SSD bych nechtěl
Z jakého důvodu?

Nojo, na tom něco bude, pokud třeba na disk probíhalo časté zálohování... Ale tohle by měla být první věc, kterou prodejce repasovaných PC projede diagnostikou.

hodnocení

0x

jakýkoliv probook za 2-3tisíce - třeba já koupil od zaměstnavatele HP 840G1 za 300,-Kč - včetně SSD a 8GB ram - který ale někteří prodávají za nehorázné peníze kolem 3000,-Kč !

doplněno 03.12.22 16:09:

To já chápu - jen chci nadhodit, že ty ceny na netu jsou neuvěřitelně přehnaný... Já těch NTB koupil pět a rozdával je v okolí, když potřebovali...

Co se týče nabídek, nešel bych do internetových přeprodejů "repas" ... to jsou stejné kousky, jen dražší o 50-200%. Takže bazoš, osobní odzkoušení, ideálně betélné kus - což HP elitebooky géčkové řady jsou.

Srovnáváte nesrovnatelné - odprodej nepotřebné techniky od zaměstnavatele a prodej použitého zboží se zárukou a za účelem zisku.

@amper Pravda.

Co se týče nabídek, nešel bych do internetových přeprodejů "repas" ... to jsou stejné kousky, jen dražší o 50-200%. Takže bazoš, osobní odzkoušení, ideálně betélné kus - což HP elitebooky géčkové řady jsou.

Proti gustu žádný dyšputát, ale tohle asi nebude vhodný způsob pro tazatele. Co nastene, až doma zjistí, že něco nefunguje? U firmy má jakoustakous šanci, že neprodělá kalhoty. I když samozřejmě, pokud by někdo prodával za desetinu... Ale takový kauf od cizí osoby je silně nepravděpodobný.

No jo, to asi máte pravdu... jen bych se teda hodně díval na recenze těch prodejců, jak řeší případné reklamace. A když už tyto, tak raději vyzvednout v jejich kamenném obchodě.

Asi je to ten důvod, proč za mnou chodí lidi z okolí - je fakt, že jsem se jednou napálil a koupil "upečený NTB" - samozřejmě jsem ty náklady nesl já...

100% souhlas. Koupil jsem u té firmy v mém odkazu. U jednoho NTB nedomačkávala jedna klávesa. Způsob řešení? Na nejbližší pobočku poslali jinou klávesnici, já si tam zajel a na počkání mi ji vyměnili. Žádné posílání, odkaz na 30 denní lhůtu, žádné riziko ztráty dat, žádné papírování. Takže, krom Vámi uvedených recenzí, kamenná prodejna v dosahu je to, co bych každému běžnému uživateli taky doporučil.

hodnocení

0x

Já jsem dlouhá léta měl repasovaný stolní PC Fujitsu a žádný problém, akorát bacha na paměť RAM, dnešní internet je docela žravý, chce to minimálně 8GB, lépe však 16GB.

hodnocení

0x
Myslím, že tady vyberete, tak jak já incomputer.cz/...
Jsou vstřícní, komunikace na úrovni, přístroje většinou od institucí (banky, spořitelny apod.),
Následná repase...
doplněno 03.12.22 15:59: A stolní PC incomputer.cz/...

hodnocení

0x

Já koupil, v posledních třech letech, pro dceru a dvě vnučky, 3 repas notebooky od firmy Gigacomputer a velká spokojenost. Záruka 2 roky a všechny zatím bez problémů fungují.

gigacomputer.cz/...

del®
hodnocení

0x

Pokud nekoupíte notebook a pořídíte si jen PC, pozor na "připojení" Vašeho displeje. Např. k PC výše bude asi potřeba dokoupit (v tech. parametrech je 1 ks VGA a 2x DisplayPort, HDMI není):

Doplnění o přechodku z DisplayPort na HDMI kód e-shopu "PRIPCDPHDMI01" asi za 190 Kč.

tak zaprvé - tu redukci koupí za 39,- v CZC nebo dostane zdarma jinde...

zadruhé - necítíte se trapně, dělat si reklamu na PC za 3000,-? no fuj

del®

Děkuji za reakci. Nejsem žádný odborník. Jen jsem chtěl poradit tazateli, aby si dal pozor na technické parametry, pokud nechce utrácet za nový monitor. Máte sice pravdu s tou cenou, že jsem redukci koupil nevýhodně. Ale zase jsem ušetřil za dopravu té součástky od jiného prodejce, pokud mám daleko k výdejně obchodníka, který nabízí výhodnější cenu. Takto jsem zaplatil jen za jednu dopravu! A čekal jen na jednoho dopravce doma... Čas jsou také peníze...

hodnocení

Díky vám všem,přesně tyto názory jsem potřeboval.

del®
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 03. 12. 2022 21:17:14
Prosím, zkuste to bez reklamy. Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]