Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Win 10 při startu přestane bootovat

Od: spital®

Při normálním startu W10 se na obrazovce objeví barevné logo oken a pod ním se začne točit malé kolečko.

Po nainstalování nového W10 před dvěma lety se při startu počítače se objevilo na obrazovce pouze okno, ale kolečko se dole neobjevilo a zůstalo to zamrzlé. Po stisknutí tlačítka reset na počítači začalo bootování znovu a start proběhl již normálně. Někde v servise mi někdo přenastavil něco v biosu (nějaké zpoždění) a závada byla pryč.

Nyní jsem měnil disk, přeinstaloval stejnou licenci W10 a po instalaci se děje znovu. Po startu PC se to zastaví, musím resetovat a pak již počítáč jede a na toho, kdo to tehdy opravil již nemám kontakt. Poraďte prosím.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

erasser*
hodnocení

0x

To je zajímavá chyba. Kdybych to měl servisovat, jako první bych se podíval do bootovacího logu Windows, který pomůže pochopit, co se děje. Kdyby se vám podařilo z toho logu nějaké informace, dost by to pomohlo: makeuseof.com/...

Jinak přeinstalací Windows se nastavení BIOSu nemění. Pokud jste se nějak nezmýlil a problém byl kdysi vyřešen pouze nastavením BIOSu, vychází mi z toho, že to nastavení zřejmě souviselo s diskem. Ale pokud se v BIOSu neorientujete, doporučuji s tím radšji neexperimentovat a dát to do servisu. Každopádně když by se vám podařilo vytáhnout ten log, možná bychom mohli být nápomocni více.

hodnocení

Situaci jsem vyřešil, stačilo v nastavení W10 zakázat "rychlé spouštění" a jede to normálně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]