Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlost tisku Epson L805

Od: printo odpovědí: 16 změna:

Lze nějakým způsobem urychlit tisk fotografie - 13x18cm? Tisk při běžné kvalitě trvá cca minutu. Nastavení koncept nepřichází v úvahu, je velmi nekvalitní. Zkoušel jsem tisk z různých SW a vždy je to okolo minuty. Také změna rozlišení nemá podstatný vliv na rychlost tisku při dané velikosti fotografie.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nákupem rychlejší tiskárny, hlavně rychlosti pro foto...ale nevím, nevím, která vám bude vyhovovat, vašimi pěti sekundami tisku...smiřte se s tím, že tisk foto trvá delší dobu

doplněno 29.11.22 21:31:

Podívejte na Epson EcoTank L8180... někde najdete i trochu levnější...více tiskáren zde - ale berte výběr tiskáren s rezervou...

printo

Děkuji za snahu, ale toto není odpověď na moji otázku. Doporučená tiskárna má "papírově" stejné parametry. Děkuji za "informaci" abych se smířil s delší dobou tisku ... ale spíše se nesnažte odpovědět za každou cenu na vše... obzvláště když tomu nerozumíte.

@printo ... pan @nonek se Vám snažil poradit. Jak Vy víte, že on tomu nerozumí? Na Vaši otázku odpověděl zcela jednoznačně – smiřte se tím, že tisk fotografií trvá déle. Netuším nakolik tomu rozumíte Vy, ale podle Vaší reakce asi nic moc nevíte o principech a mechanismech barevného tisku a už vůbec nic o tom, jak to ta tiskárna vlastně tiskne. Pokusím se Vám tedy poradit jinak - chcete rychlejší tisk barevné fotografie? Pokud ano, nahrajte fotku na flashku a běžte k do profesionálního tiskového studia. Uvidíte, jak rychle tisknou jejich mašinky. Namísto minuty, to bude trvat 20 vteřin, během kterých si můžete přepočítat finanční hotovost, kterou tam necháte. Cena Vás určitě nepotěší. Ale budete mít dobrý pocit, že máte fotku rychleji. Další možností pro Vás je investice do barevné laserové tiskárny, ale i tady si myslím, že Vás cena nějaké schopné rychlého barevného tisku moc nepotěší a cena tonerů už vůbec ne. Ale třeba na to máte a pak je Váš problém vyřešen.
A pokud Vám nevyhovují nebo nestačí odpovědi na tomto webu, neboť nejsou podle Vašich představ, běžte se svým dotazem třeba ... jinam, kde Vám podle Vašich představ poradí a možná lépe.
P.S. jsem připraven na Vaši bouřlivou a emotivní reakci a držím Vám palce, abyste se Vám podařilo zvýšit si sebevědomí.

@printo...pokud váš názor je, že tomu nerozumím a poradil jsem vám mezi jiným, že se budete muset smířit s delší dobou tisku...tak to jednoduše nečtěte a nekomentujte... někomu jinému to třeba přinese užitek. Až si vy projdete tolik tiskáren co já, vůbec takovou otázku na poradnu nedáte. Pokud byste prošel postupně od jehličkových po inkoustové a laserové, následně kancelářské Konica - Minolta...tak vám to také bude jasné. Ale děkuji vám za váš názor tentokrát na mně... podruhé to bude někdo jiný...jak vidím vaši reakci výše...
printo

Děkuji za vysvětlení posloupnosti práce na tiskárnách :) jenom malá připomínka: srovnávat jehličkovou, inkoustovou a laserovou tiskárnu jako posloupnost? Vždyť každá pracuje na úplně jiném principu ... jo a mimo Epsonky mám i tu Vámi zmiňovanou Konicu - i když je to vlastně Develop Ineo +224e. Zdaleka to nejsou moje první tiskárny a asi ani ne poslední.

111®
hodnocení

0x
V popisu tiskárny stojí že f fotku 10x15 tiskne už za 15s. Ale asi bude záležet na výběru konkrétního papíru jak je tam uvedeno. Různé papíry jste pro tisk volí? Jinak se domnívám že laborovani se SW nepovede k úspěchu to tisk nezrychlí.
ml1

Je zcela normální, že výrobce uvádí ten nejpříznivější údaj, přestože tisknout fotky kvalitou koncept je nesmysl.

printo

Asi nepovede, ale doufal jsem ... např. ze starších verzí Corel tiskl přímo na laserovky A4 řádově minuty a řešilo se to tím, že se vyexportoval soubor do pdf a z Acrobatu byl i tisk A3 řádově za vteřiny a většinou ještě v lepších, nezkreslených barvách...

ml1
hodnocení

0x

Prostě počítejte s minutou na fotku a neřešte to. Je to vlastnost tiskárny, zhruba minuta na fotku. Já teda osobně používám tu nejlepší kvalitu a dělávám to tak, že večer zadám tisk a ráno je vytištěno (pokud se něco zlého nestane). A jestli je to o půlnoci nebo ve tři hodiny je mi celkem jedno.

Nastavení koncept je nesmysl, standardní kvalita je poměrně slušná, jen barvy nesou tak syté, ale to zase tak nevadí, pokud nemá člověk vedle sebe dvě fotky s rozdílným nastavením, tak rozdíl mezi standardní a vysokou kvaliou nepozná.

Teď teda nějakou dobu řeším kvalitu tisku. Nejdřív jsem myslel, že za to může blbý papír, ale zdá se spíš, že se mi nějak míchají barvy, jakože žlutá tryská černou a modrá červenou nebo tak, nemám tady po ruce ten zkušební obrazec. Takže jsem tisk fotek dost omezil a hledám jak to opravit. Dočasně pomůže vytisknout papír se sytými barvami (všech šest barev barevné obdélníky), na začátku je to blbě a na konci A4 je to už dobře a hned potom tisknout fotky. Ale pak se to zase začne kazit. Zkoušel jsem vyčistit tu parkovací podložku, bez výsledku, zkoušel jsem vyčistit všechna místa, kde by se mohla barva dostávat, kam nemá.

printo

Ta "nevyhovující" rychlost se týká asi tak 5% zakázek, když musím dát fotografii do ruky ihned ... takže si na to zvyknout budu muset, ale doufal jsem v nějakou radu spíše typ na SW, který neznám...

printo
hodnocení

0x

Vážení poradci ... předpokládal jsem, že zde naleznu fundovanou radu ... rada typu" kup si novou tiskárnu" není rada jak zrychlit tisk. Ti co mi radí ať zajdu do minilabu a nebo k fotokiosku v drogerii je "rada" na stejné úrovni. Fotografií se živím déle než třicet roků a mám občas zakázku, kde je minuta na fotografii 13x18 dlouhá doba a doufal jsem, že mi třeba někdo poradí nějakým SW jako jsou např. bezztrátové komprese videa, před léty téměř nemyslitelná záležitost. Již se zadání otázky je jasné, že nejsem začátečník, což asi někdo tak pochopil.

Stačí si přečíst úvod otázky: Lze nějakým způsobem urychlit tisk fotografie - 13x18cm?

Kdybych hledal novou tiskárnu určitě bych ji nehledal na tomto fóru. Bohužel otázka nejde smazat což mne mrzí.

Kdybyste toto napsal hned v úvodu, tedy znění otázky, dostal byste asi jiné rady. Ale nejste sám, co se takto ptá...a po pár dnech konečně víme, jaký problém vás trápí...a taky další tazatele, kteří napíšou otázku tak napůl...a chtějí hned vyčerpávající odpověď, jakou čekají..

printo

Nechápu co je nejasného při zadání typu tiskárny (Epson L805) a otázce: Lze nějakým způsobem urychlit tisk fotografie - 13x18cm? Snad nemusím k tomu psát i rodokmen. Ale rada: kup si novou tiskárnu a nebo smiř se s dlouhou dobou, není odpověď. Vám, ale nejen Vám se to zdá jako dobrá rada... mne to ale rozesmálo

Rychlost tisku Epson L805
Tak to je dobře, že vás to rozesmálo. Takže odpověď by měla znít: NEJDE. Byl byste spokojen?
Píšete:
Již se zadání otázky je jasné, že nejsem začátečník, což asi někdo tak pochopil. Stačí si přečíst úvod otázky: Lze nějakým způsobem urychlit tisk fotografie - 13x18cm?
Z této věty tedy nepoznám pokročilého... možná jen já to nepochopil, že nejste začátečník; omluva z mé strany...
printo

Slovo (asi) NEJDE použiji až vyčerpám všechny dostupné zdroje informací a také "moje pokusy". Jeden ze způsobů hledání informace byl můj dotaz zde... Rozhodně NEJDE bych ale nepovažoval za odpověď... máte tuto tiskárnu a zkoušel jste ji zrychlit? Nebo snad jste na tento problém již někde narazil a byly vyčerpány všechny možnosti? Máte snad jinou "šestibarvu" Epson a jste si jistý, že zrychlení je nemožné? Howgh *mir*

111®
hodnocení

0x
A jak rychle jde kontrolní tisk?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]