Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lenovo nebo Asus

Od: notas odpovědí: 6 změna:

Přeji pěkný den, chtěl bych se stručně poradit s výběrem NB pro děti. Po delším porovnávání jsem skončil u dvou modelů, které mají velmi podobné hardwarové vybavení. Jeden NB je od značky Asus, druhý je Lenovo. Jediný podstatnější rozdíl je v tom, že u toho Lenova je použitý novější typ CPU (AMD Ryzen 4 generace) a ten Asus má AMD Ryzen 3 generace. Vím, že tak všeobecně je Asus taková lepší značka ve světě PC, ale Lenovo na tom není také špatně. Jen jsem někde četl, že se Lenovo za poslední cca. 3 roky dcela zhoršilo, ale nemusí to být pravda. Proto se chci zeptat na Vaše názory: koupili by jste raději Asus nebo Lenovo?
Pro úplnost uvádím ty NB, mezi kterými vybírám:
1) czc.cz/...
2) alza.cz/...
Budu moc vděčný za Vaše názory.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, vybral bych si Lenovo (protože ho mám, i když jiný a jede bez problémů). Zdravím!

doplněno 27.11.22 14:39: Jestli se nemýlím, tak Lenovo byla dříve firma IBM, resp. tu firmu převzalo a pokračuje v jejich kvalite pod svou značkou.

Nepletete se, totiž nepletete se moc.

Lenovo dříve bývaloIBM, to ano. Ale že by pokračovalo v jejich kvalitě, to si vážně nejsem jistý.

ben®
martincakl - dík za upřesnění.

hodnocení

1x

Také mám Lenovo a proto bych zůstal u něj. Ve vašem výběru vás ale upozorním že oba notebooky mají jen 8GB a to není žádná hitparáda ve spojení s Win11. Suma sumárum počítejte s tím, že oba dva notebooky už jako nové nebudou žádní rychlíci a časem se ještě více zpomalí. V téhle cenové kategorii ale asi nejde očekávat něco lepšího.

p.s.: Lenovo jde relativně levně upgradovat RAM až na 12GB. Asus tuto informaci neuvádí.

krtek6
hodnocení

0x

no v tom Vašem textu je to přesně naopak...Lenovo je lepší Asus horší...lenovo cílelo vždycky na kvalitu a hlavně provedení pro běžnou práci...Asus byl vždycky rádoby pro nejširší publikum a teď cílí na pařmeny...

notas
hodnocení

0x
Děkuji za Vaše odpovědi. Byl jsem více nakloněný tomu Lenovu, což z Vašich odpovědí potvrzujete i Vy.
V této cenové kategorii je to s tou RAMkou bohužel tak, že buď nabízejí 4GB nebo 8GB. Více RAM nabízejí, až u dražších NB.
A myslím si, že Win11 na 8GB RAM je určitě lepší varianta, než Win10 na 4GB RAM.
A s tím Asusem to bylo myšleno tak, že Asus nabízí kvalitní PC komponenty, jako základní desky, grafické karty, apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]