Nejste přihlášen/a.
Ve své době kvalitní LCD monitor NEC2690WUXi používám asi rok jako zobrazovací displej pro internetovou TV přes hdmi kabel s rozdvojkou pro audio do soundbaru. Nevím, zda toto využití zavinilo poruchu, která se zobrazuje rozpadlým obrazem, viz první foto. Druhá foto by měla zobrazit menu monitoru, které je taky rozpadlé. Vyzkoušel jsem ho připojit k normálnímu pc, dělá to pořád. T.j. nejspíš dosloužil a je k vyhození? Nebo stojí za opravu? Neptal bych se zde na to, ale nebyl právě levný, nicméně své si již odsloužil. Setkal se někdo s něčím podobným, i u jiných typů?
Díky za případné rady, nebo reakce
Petr
Tohle mi dělalo EIZO. Vadné kondíky na desce zobrazení.
Stačilo nahřát fénem a vše jelo jak mělo. Takže jsem věděl. Že LCD panel to není.
Málo kdo si kupuju značkové drahé monitory NEC, EIZO, Viewsonic,atd...
Takže né vždy je dobré hned zahodit.
prosím? kondíky a fén?
To jako opravdu šlo po této činnosti? Nepočítal jsem tedy s podobnou odpovědí, ale zaujalo mě to stejně. Jak dlouho to pak šlo? 2dny, nebo týden. Díky moc za tento tip, zkusím.
Monitor na noťasu mi taky umřel. Koupil jsem v bazaru za 3 stovky starý monitor a propojil ho s noťasem káblem a už 4 roky to funguje bez problémů. Výhodou je, že ten bazarový externí monitor má mnohem větší úhlopříčku a já tudíž lepší obraz.
Lcd panelem/zobrazovačem to není, nezůstávají "viset" pixely(podle přiložených foto), takže nějaká součástka na/v modulu zobrazení, možná deska zdroje pro napájení modulu zobrazení, takže cenově a pokud půjdou sehnat díly by to mohlo vyjít od 2000,-Kč výše. Jak píšou ostatní-zkusit vyměnit všechny elektrolytické kondenzátory na tišťákách, jsou to korunové částky, pokud se TV nerozjede, tak člověk o moc peněz nepřijde.. Vzhledem k tomu, že je TV z roku cca 2006 bych se to snažil opravit jen pro svou zálibu opravování, rozlišení a uhlopříčka 66 cm nic moc. Zkusil bych to nabídnout na Annonci nebo na Bazoši s popisem a fotem, třeba má někdo špatný displej a elektroniku uvnitř dobrou a za stovku-dvě by to vzal..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.