Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Monitor asi odešel do věčných lovišť_rada

Od: bluenite® odpovědí: 13 změna:

Ve své době kvalitní LCD monitor NEC2690WUXi používám asi rok jako zobrazovací displej pro internetovou TV přes hdmi kabel s rozdvojkou pro audio do soundbaru. Nevím, zda toto využití zavinilo poruchu, která se zobrazuje rozpadlým obrazem, viz první foto. Druhá foto by měla zobrazit menu monitoru, které je taky rozpadlé. Vyzkoušel jsem ho připojit k normálnímu pc, dělá to pořád. T.j. nejspíš dosloužil a je k vyhození? Nebo stojí za opravu? Neptal bych se zde na to, ale nebyl právě levný, nicméně své si již odsloužil. Setkal se někdo s něčím podobným, i u jiných typů?

Díky za případné rady, nebo reakce

Petr

Monitor asi odešel do věčných lovišť_rada
Monitor asi odešel do věčných lovišť_rada #2

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tohle mi dělalo EIZO. Vadné kondíky na desce zobrazení.

Stačilo nahřát fénem a vše jelo jak mělo. Takže jsem věděl. Že LCD panel to není.

Málo kdo si kupuju značkové drahé monitory NEC, EIZO, Viewsonic,atd...

Takže né vždy je dobré hned zahodit.

hodnocení

prosím? kondíky a fén? ;)

To jako opravdu šlo po této činnosti? Nepočítal jsem tedy s podobnou odpovědí, ale zaujalo mě to stejně. Jak dlouho to pak šlo? 2dny, nebo týden. Díky moc za tento tip, zkusím.

Asi 5 minut to šlo normálně. takže jsem věděl, že za to můžou kondy. Ale né vždy to jde, pokud už jsou totál KO.

hodnocení

0x

Tyhle věci se v dnešní době neopravují. Odvez ho na SD a kup nový, chvíli ti zase vydrží.

Já bych to zkusil nabídnout nějaké galerii jako moderní umění.

hodnocení

0x
Ten je na cestě do křemíkového nebe.

vurda
hodnocení

0x

Připomíná mi to chybu u vadného kabelu u mého monitoru, když je vadný spoj, tak to dělá trochu podobný věci, ale u VGA to spíš vypadne barva. No já pochybuji že by byl kvalitní, možná předražený. Dneska se všechno vyrábí v Číně a to je časovaná "bomba" .

hodnocení

0x
Takže tento? svethardware.cz/...
Pokud máte nějakého známého kutila, ať se podívá na kondenzátory nejen ve zdroji a vymění je...servis se už nevyplatí, pokud by ho vůbec vzali...
hodnocení

přesně ten... Vidíte podle data, kdy jsem ho zhruba kupoval. Tehdy kromě EIZO v této zobrazovací kvalitě nebyl.

Kutila na monitory nemám. Jestli tady nějaký je, můžu mu ho (snad) přenechat, bude-li mít na to pomyšlení.

hodnocení

0x

Monitor na noťasu mi taky umřel. Koupil jsem v bazaru za 3 stovky starý monitor a propojil ho s noťasem káblem a už 4 roky to funguje bez problémů. Výhodou je, že ten bazarový externí monitor má mnohem větší úhlopříčku a já tudíž lepší obraz.

Tak jestli si z noťasu děláš stolní PC, tak je to fakt jedno, ale noťas je primárně mobilní věc a externí HW ho dost degraduje.

olinl
hodnocení

0x

Lcd panelem/zobrazovačem to není, nezůstávají "viset" pixely(podle přiložených foto), takže nějaká součástka na/v modulu zobrazení, možná deska zdroje pro napájení modulu zobrazení, takže cenově a pokud půjdou sehnat díly by to mohlo vyjít od 2000,-Kč výše. Jak píšou ostatní-zkusit vyměnit všechny elektrolytické kondenzátory na tišťákách, jsou to korunové částky, pokud se TV nerozjede, tak člověk o moc peněz nepřijde.. Vzhledem k tomu, že je TV z roku cca 2006 bych se to snažil opravit jen pro svou zálibu opravování, rozlišení a uhlopříčka 66 cm nic moc. Zkusil bych to nabídnout na Annonci nebo na Bazoši s popisem a fotem, třeba má někdo špatný displej a elektroniku uvnitř dobrou a za stovku-dvě by to vzal..

Kvalitní kondy na 105C a s nízkým ESR nejsou korunové částky. Spíš desetikorunové a cena za matroš je i 500kč.

To jsou ceny za monitory funkční z Bazoše, ale s otázkou funkce 50:50.

Proto má cenu opravovat jen kvalitní výrobky a né nějakéj Benq nebo LG

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]