Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplatí se těžba kryptoměn za cizí elektřinu?

Od: imation odpovědí: 11 změna:

Ahoj,

na přednášky na VŠ si pochopitelně přináším notebook. Mnohdy těch zápisků si dělám málo, a je mi líto, že PC zahálí... Napadlo mě, co kdybych ho nechal těžit kryptoměny? Je to nepříliš výkonný notebook (acer swift 3 sf314-511), nicméně pár korunek by za to padnout mohlo - alespoň více, než za klikání na reklamy (PTC sites), které jsem zkoušel. Elektřina by nebyla problém: pod každou lavicí jsou pro studenty připraveny zásuvky, aby si mohli svá zařízení "dosyta" nabíjet, kdykoli potřebují. Protože zásuvky jsou k dispozici i ve vlaku a na chodbách, šlo by mít notebook puštěný permanentně, když budu mimo domov (protože tu chvíli, kdy bych cestoval od zásuvky k zásuvce, by vydržel na baterii). Tím by se mohl zvýšit profit.

Neslibuji si od toho nic moc, "jen pár šlupek". Zajímá mě, zda výnos by převýšil náklady: protože školní elektřinu neplatím (je to takový benefit, který má každý student), takže jediným nákladem pro mě je zřejmě to, že se budou opotřebovávat komponenty notebooku, zejména (hádám) GPU a baterie.

Můžete mi prosím odpovědět, zda by se na tom dalo trošičku vydělat (a ne prodělat), a zda by to bylo pro můj notebook bezpečné?

PS: Škola by mi za to jistě poděkovala, protože bych vytopil dnes tak studené učebny :D (promiňte, kapku humoru jsem si nemohl odpustit).

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lojza
hodnocení

9x
Ještě by jsi mohl na záchodech stáčet vodu do petek. Svatá prostoto...

a odmotávat i toaletní papír...

Bohužel dnešní doba, dnešní generace...

Velmi vhodný abysolvent do dnešní politiky... To je tak na náměstka...

etana*
No když si vzpomenu na to jak si lidé za bolševiků dělali doma koupelny z nakradených dlaždiček, tak to asi nebude jenom dnešní dobou.

... zatímco dnes se přece nekrade :)

hodnocení

7x
Taky byste mohl koupit nějakou výkonnou baterii, tu ve škole nabít a tu energii potom dál prodávat.. Nebo tedy rovnou na kšeft ve škole nabíjet elektrokoloběžky. A taky byste mohl každý den odnést ze školy toaleťák, mýdlo, židli, nebo jiné vybavení a pak ho střelit..
inspa*
Jestli tohle studuje VŠ, tak potěš koště.

A jestli by nás tohle někdy mělo živit, tak radši zpátky na stromy *zed*

hodnocení

7x

Dufam, ze nestudujete ekonomiku alebo manazment ...

Tazit krypto ma vyznam (alebo skor ho malo) na nejakej mega farme, kde su nadupane jednoucelove stroje so spotrebou v jednotkach az desiatkach kW.

hodnocení

6x
S tímto procesorem:
betterhash.net/...
Aktuálně to u BTC dělá cca 27 Kč za měsíc (při chodu 24/7)

nestacimsedivit
hodnocení

4x

Ano, za měsíc vyděláš kolem 32,14 Kč co jsem se díval na tvůj notebook.

Ještě bys mohl zkusit ze školní jídelny odsypávat sůl nebo pepř do kapsy nenápadně, za měsíc bys mohl mít třeba 1kg soli a zadarmo *palec2*

Musím tě označit za geniálního studenta *hej*

hodnocení

2x
Myslím že ne, protože to fakt bude slabota ten výkon gpu. Navíc těžba se údajně nevyplácí ani opravdickým těžařům. Viz mechaninismus náročnosti těžby, viz plánovaná složitost podle pořadí mince.
Původě jsem chtěl napsat, že tím asi získáč 20 kč za měsíc při 8 hod denně (čistě odhad vodboku)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]