Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
na přednášky na VŠ si pochopitelně přináším notebook. Mnohdy těch zápisků si dělám málo, a je mi líto, že PC zahálí... Napadlo mě, co kdybych ho nechal těžit kryptoměny? Je to nepříliš výkonný notebook (acer swift 3 sf314-511), nicméně pár korunek by za to padnout mohlo - alespoň více, než za klikání na reklamy (PTC sites), které jsem zkoušel. Elektřina by nebyla problém: pod každou lavicí jsou pro studenty připraveny zásuvky, aby si mohli svá zařízení "dosyta" nabíjet, kdykoli potřebují. Protože zásuvky jsou k dispozici i ve vlaku a na chodbách, šlo by mít notebook puštěný permanentně, když budu mimo domov (protože tu chvíli, kdy bych cestoval od zásuvky k zásuvce, by vydržel na baterii). Tím by se mohl zvýšit profit.
Neslibuji si od toho nic moc, "jen pár šlupek". Zajímá mě, zda výnos by převýšil náklady: protože školní elektřinu neplatím (je to takový benefit, který má každý student), takže jediným nákladem pro mě je zřejmě to, že se budou opotřebovávat komponenty notebooku, zejména (hádám) GPU a baterie.
Můžete mi prosím odpovědět, zda by se na tom dalo trošičku vydělat (a ne prodělat), a zda by to bylo pro můj notebook bezpečné?
PS: Škola by mi za to jistě poděkovala, protože bych vytopil dnes tak studené učebny :D (promiňte, kapku humoru jsem si nemohl odpustit).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.