Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adaptér k notebooku je horký

Od: alunka® odpovědí: 7 změna:

Prosím, věděl by někdo proč se z ničeho nic začal přehřívat adaptér k notebooku tak silně, že notebook preventivně vypínám a používám po vychladnutí. Za hodinu je to však zase. V čem může být problém? Co to způsobuje? Je porucha v adaptéru? Mám koupit nový adaptér? Pomůže to? Nebo je notebook sw přetížený? Prosím o radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To vypadá na adaptét...většinou odejde nejrychleji z komponentů...Jak je starý? K jakému NTB? Pokud tedy není poškozena šňůra mezi adaptérem a NTB...nebo napájecí konektor. Ale i tak by to bylo na nový adaptér...spotřební zboží

24.11.22 22:10
hodnocení

Děkuji.

hodnocení

2x
Pokud se současně nezačal víc ohřívat i NTB, popř. baterie, tak to vypadá na závadu toho zdroje.

hodnocení

2x

Ono je otázka, čemu říkáte ,,tak silně´´ . Já mám služební NTB Lenovo E531, používám jej často u zákazníků, takže není výjimkou, že baterku vycucám skoro na doraz, když to pak připojím k napáječi, taky to pěkně hřeje, kdysi jsem to měřil infrateploměrem , ukázalo to 61°C, což už je dost horký povrch. Ale je to originál, tudíž určený přímo k tomuto modelu a funguje to tak už leta bez jiných problémů. Takže to neřeším *smich*

aaa
hodnocení

0x

Pokud se notebook dobíjí a současně na něm pracujete, tak je relativně normální, že adaptér se zahřeje.

Zkuste nejdříve notebook dobýt a až po dobytí ho začít používat a adaptér by se neměl tolik zahřívat.

...dobít, dobývá se hrad *smich* Sorry, to prostě trhá oči

fosforus
hodnocení

0x

Nerozumím tomu jak silně se zahřívá. Na takovou otázku nelze smysluplně odpovědět, protože jste neuvedl teplotu adaptéru na povrchu. Zkuste ho chladit no (ne vložením do vody, ale třeba ho můžete dát za okno. Těžko říct, když nevíme teplotu. Pozn. pokud autorem otázky je žena, pak pravděpodobně nejde o závadu. U adaptéru je normální, že se zahřívá. Záleží i na tom co na tom NB děláte. A kde máte ten adaptér. Nedáváte ho například na topení nebo pod peřinu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]