Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Funkce v excelu

Od: slavo® odpovědí: 6 změna:

Existuje v excelu tato funkce. ( postupné násobení stejným číslem ).

V jednom sloupci na prvním řádku je např. číslo 3 na druhém 9 (3x3) na třetím 27 (9x3) a tak dále.

Do vzorce bych zadal první číslo kolikrát a čím násobit.

( třeba číslo 3 násobit 8x číslem 3 ) takže pod sebou by byly čísla 3,9,27,81,243,729,2187 a 6561 při 8 řádkách.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

=POWER(number, power)

number = u vas cislo 3

power = kolka mocnina sa pocita, date 1 az 8

hodnocení

Nejde mě to.

Když napíšu funkci =(3,1-8) tak na prvním řádku mám hodnotu -4,9

Tak jak by měl vypadat vzorec?

Jde me to.

hodnocení

0x

Do buňky A1 napiš: 3

Do buňky A2 napiš: =A1*$A$1

Buňku A2 si nakopíruj pod sebe kolikrát chceš.

ml1

Při rozšiřování nejen dolu ale i do stran je potřeba laborovat s těmi dolary, tady by stačilo zafixovat jen číslo řádku A$1.

Dolar neni potřeba psát, stačí mačkat F4 dokud se neobjeví potřebný tvar ze čtyř možností, které jsou. Funguje to v excelu odjakživa, v libre office od verze cca 5 (momentálně je 7, verze 4 a 5 patří do muzea).

hodnocení

genehawkins - funguje to.

ale mám dvě otázky

1 - V další buňce je vždy dvojnásobek hodnoty předchozí buňky ( 2x2=4 a nebo 4x2=8), ale pokud dám do první buňky hodnotu 1 tak to nefunguje 1 x 2 přece není 1 .
2 - proč 12 místné číslo už se zapisuje v mocninách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]