Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřeboval bych pomoc s jedním zadáním, kde musím použít smyčku for in. Vůbec nevím jak na to, předem díky!
#Napiš funkci, která z listu integeru vrati jeden integer dle zadani
# list: qq=[11,22,33]
# hodnoty = [11,22,33]
# ocekavany vystup : 112233
list = [11,22,33] # deklarace pole
for item in list: # smyčka procházející všechny položky pole
print (item) # výpis položky
Doporučuji používat w3chools, je to tam velice přehledně zdokumentované:
w3schools.com/...
w3schools.com/...
Doplňuji screenshot, aby bylo vidět správně odsazení.
A ještě trošku slovní popis:
Deklarace pole by měla být jasná, v hranatých závorkách je výčet prvků.
Cykly obecně slouží k opakování něčeho. Konstrukce for ... in dělá konkrétně to, že "prochází"celé pole, přesnější výraz je iterace. Slovo za for si určuje programátor, vytvoří se tím nová proměnná, do které se uloží prvek, přes který ten cyklus zrovna prochází. Tedy slovo item jsem vymyslel a může tam být cokoliv. Za in je název pole, které se má procházet, zápis končí dvojtečkou.
Odsazení před print je naprosto zásadní a pro Python typické, Python používá odsazení namísto složených závorek, jak to mají jiné jazyky. Vše, co je za příkazem for odsazené, bude součástí cyklu. Konec cyklu v kódu je tedy v místě, kde je další řádek bez odsazení. Good luck.
Díky za odpoveď a doporučení stránek, ty jsou skvělé!, ale nejspíš jsem to napsal trošku špatně. Já bych potřeboval aby výstup byl na jednom řadku (112233). Když funkci použiju takhle, tak výstup budou tři rádky a na každym bude jedno číslo.
Vyjádřil jste se jasně, jen mi to nepřišlo důležité . Příkaz print disponuje druhým parametrem, který určuje, čím se kařdý výpis zakončí. Standardně je to nastavené na nový řádek, pokud to tedy chceme odstranit, výpis bude vypadat:
print (item, end="")
Samozřejmě se tam dá nastavit jiný oddělovač, třeba středník nebo tak.
Díky moc za pomoc!, nakonec spravné řešení bylo takhle(obrázek), ale tohle mi lektor také uznal.
Dá se toho najít mraky, ale zkuste se prosím vcítit do začátečníka, který ani neví, co má přesně hledat, on vlastně ani neví, co neví . Ono to v té dokumentaci je, ale nedivím se, že to autor třeba úplně nepochopil. Osobně si myslím, že autor dotazu je schopný člověk, jen je prostě na začátku a potřebuje trochu toho lidského přístupu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.