Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tisk kulatých fotografijí

Od: edudant

Dobrý den, neznáte prosím, někdo, nějaký jednoduchý freeware program na tvorbu kulatých fotografií? Jde mi o to, vytvořit si kruh, do něj vložit fotografii a tažením třeba za roh fotografie umístit obrázek do kruhu a vytisknout. Nechci tisknout fotografie v obdélníkovém formátu a tu pak stříhat dokola. Nechápu, proč grafické editoty tuto funkci nemají, nebo jsem ji alespoň nenašel. Nemám na mysli Fotoshop a podobné drahé programy. Za typ na nějaký free prográmek mooc díky. Pěkný den všem.

Tisk kulatých fotografijí

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Jistě to bude umět GIMP. Je zadarmo.
karel556*
Ale stejně dá do tiskárny fotopapír obdélníkového tvaru a bude stříhat, pokud existují kulaté fotopapíry tak sorry, já je neviděl ( což neznamená že nejsou).

hodnocení

1x

Jistě že to umí GIMP.

Buďto normálně sprostě vystřihnete kruh v jedné vrstvě.

Anebo tak, jak se to má dělat, uděláte spodní vrstvu s obrázkem a horní překryvnou, do které vystřihnete kruh. Spodní vrstvu pak můžete posouvat do požadované pozice. Zde v příkladu je spodní vrstva pes, horní modré okolí, do kterého je v programu nástrojem vystřižen kruh.

Ale stejně budete muset vytištěnou fotografii vystřihnout, kulatý papír neexistuje i z toho důvodu, že by v tiskárně neměl vedení a mohl by se posouvat nebo otáčet.

erasser*
hodnocení

1x

Jak už bylo řečeno, po softwarové stránce to umí vyřešit GIMP.

Jen bych doporučil zvážit použití předkrájených etiket, to byste měl asi nejpohodlnější.

Něco na způsob tohoto:
printky.cz/...

Bude potřeba ten obrázek do toho papíru správně trefit, bude vás to stát dva nebo tři pokusy, ale pak s pomocí pravítka už vám to půjde hladce. Sám jsem takhle potisknul asi milion cédéček, je to fakt pohodlné a výsledkem je navíc samolepka :). Good luck.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]