Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, neznáte prosím, někdo, nějaký jednoduchý freeware program na tvorbu kulatých fotografií? Jde mi o to, vytvořit si kruh, do něj vložit fotografii a tažením třeba za roh fotografie umístit obrázek do kruhu a vytisknout. Nechci tisknout fotografie v obdélníkovém formátu a tu pak stříhat dokola. Nechápu, proč grafické editoty tuto funkci nemají, nebo jsem ji alespoň nenašel. Nemám na mysli Fotoshop a podobné drahé programy. Za typ na nějaký free prográmek mooc díky. Pěkný den všem.
Jistě že to umí GIMP.
Buďto normálně sprostě vystřihnete kruh v jedné vrstvě.
Anebo tak, jak se to má dělat, uděláte spodní vrstvu s obrázkem a horní překryvnou, do které vystřihnete kruh. Spodní vrstvu pak můžete posouvat do požadované pozice. Zde v příkladu je spodní vrstva pes, horní modré okolí, do kterého je v programu nástrojem vystřižen kruh.
Ale stejně budete muset vytištěnou fotografii vystřihnout, kulatý papír neexistuje i z toho důvodu, že by v tiskárně neměl vedení a mohl by se posouvat nebo otáčet.
Jak už bylo řečeno, po softwarové stránce to umí vyřešit GIMP.
Jen bych doporučil zvážit použití předkrájených etiket, to byste měl asi nejpohodlnější.
Něco na způsob tohoto:
printky.cz/...
Bude potřeba ten obrázek do toho papíru správně trefit, bude vás to stát dva nebo tři pokusy, ale pak s pomocí pravítka už vám to půjde hladce. Sám jsem takhle potisknul asi milion cédéček, je to fakt pohodlné a výsledkem je navíc samolepka . Good luck.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.