Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zakoupil jsem si headset Sennheiser PC 2 chat a po zapojení funguje pouze zvuk, nikoliv mikrofon. Konektory jsou zapojeny správně. Mikrofon slyší jen z PC, například muziku ale můj hlas nikoliv.
Prosím o radu co dělat, potřebuji nutně do práce.
To záleží na nastavení systému. Někdy na Windows 10 mám taky problém to nastavit. Záleží lae i na nastavení aplikace. Například můžete zkoušet nahrát video přes webkameru případně záznam z PC a software, který to video vytváří máte špatně nastaven. Neřekl jste tedy jaký používáte systém a jaký používáte program. Poradit vám pak může ten kdo daný program a systém zná.
Ve Windows 10 jsem měl (mám) software od zvukovky tuším Realtech - je tam možnost nastavit zesílení. Objeví se to po zasunutí sluchátek. Pokud nemáte nainstalovaný software of výrobce zvukovky dodávané na CD/DVD základní desky, dá se stáhnout z netu. Musíte vědět jaký máte ovladač (hardware). Pokud to nevíte, potřebujete nainstalovat software který to zjistí nebo to systém má zabudované. Musíte si zjistit v PC informace o PC a jestli to tam je uvedené. Nejlépe zjistit název základní desky, typ a dohledat ovladače od výrobce. Například Asus... a tam nalistovat co potřebujete.
Doporučím nechat vyhledat aktualizace Op. Sys. (spíš ta aktualizace sluchátka bude ve volitelných aktualizacích) a v případě aktualizace pro sluchátka ji stáhnout, nainstalovat a RESTARTOVAT počítač. Jinak od sluchátka s mikrofonem za tři stovky bych nečekal zázrak. Ve zvukových profilech si můžeš mikrofon otestovat, případně i na starším mobilním telefonu by to mělo jít ověřit(uskutečnit hovor, nahrát si hlasovou poznámku..).
Vzhledem k tomu, že jsou sluchátka nová, tak bych jako první změřil odpor mikrofonu, jestli není přerušený přívod. Měl by být 2 kΩ. Pak by bylo dobré ověřit vstup jiným, zaručeně funkčním mikrofonem nebo tento mikrofon připojit k jinému, zaručeně funkčnímu vstupu. Zkoušet nejistý výstup na nejistém vstupu je obtížné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.