Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční mikrofon na sluchátkách

Od: mikrofon odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

zakoupil jsem si headset Sennheiser PC 2 chat a po zapojení funguje pouze zvuk, nikoliv mikrofon. Konektory jsou zapojeny správně. Mikrofon slyší jen z PC, například muziku ale můj hlas nikoliv.

Prosím o radu co dělat, potřebuji nutně do práce.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

3x

Mikrofon "slyší jen z PC a neslyší hlas"? No tak to máte PC nastaveno na vstup zvuku ne z mikrofonu, ale něčeho jiného. Pravým tlačítkem na reproduktor na liště a vybrat "Otevřít nastavení zvuku". Tam zvolit správné vstupní zařízení.

poved
hodnocení

0x

To záleží na nastavení systému. Někdy na Windows 10 mám taky problém to nastavit. Záleží lae i na nastavení aplikace. Například můžete zkoušet nahrát video přes webkameru případně záznam z PC a software, který to video vytváří máte špatně nastaven. Neřekl jste tedy jaký používáte systém a jaký používáte program. Poradit vám pak může ten kdo daný program a systém zná.

mikrofon
Vyzkoušel jsem Teams a různé microphone testy na webu, mám win 10.

hodnocení

0x
Neni to mikrofon s nutností zesilovače? Že bez zesílení line in nemá šanci signál přečíst?
mikrofon
Dobrý den, jak to poznám a hlavně kde to nastavím? Děkuji.
poved

Ve Windows 10 jsem měl (mám) software od zvukovky tuším Realtech - je tam možnost nastavit zesílení. Objeví se to po zasunutí sluchátek. Pokud nemáte nainstalovaný software of výrobce zvukovky dodávané na CD/DVD základní desky, dá se stáhnout z netu. Musíte vědět jaký máte ovladač (hardware). Pokud to nevíte, potřebujete nainstalovat software který to zjistí nebo to systém má zabudované. Musíte si zjistit v PC informace o PC a jestli to tam je uvedené. Nejlépe zjistit název základní desky, typ a dohledat ovladače od výrobce. Například Asus... a tam nalistovat co potřebujete.

olinl
hodnocení

0x

Doporučím nechat vyhledat aktualizace Op. Sys. (spíš ta aktualizace sluchátka bude ve volitelných aktualizacích) a v případě aktualizace pro sluchátka ji stáhnout, nainstalovat a RESTARTOVAT počítač. Jinak od sluchátka s mikrofonem za tři stovky bych nečekal zázrak. Ve zvukových profilech si můžeš mikrofon otestovat, případně i na starším mobilním telefonu by to mělo jít ověřit(uskutečnit hovor, nahrát si hlasovou poznámku..).

hodnocení

0x
Vypínače, přepínače, nastavení vstupního zařízení, ...

111®
hodnocení

0x

ony nejsou všechny audio Jacky zapojeny stejně...viz: telefon.unas.cz/...

hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že jsou sluchátka nová, tak bych jako první změřil odpor mikrofonu, jestli není přerušený přívod. Měl by být 2 kΩ. Pak by bylo dobré ověřit vstup jiným, zaručeně funkčním mikrofonem nebo tento mikrofon připojit k jinému, zaručeně funkčnímu vstupu. Zkoušet nejistý výstup na nejistém vstupu je obtížné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]