Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Programy po spuštění

Od: magdon® odpovědí: 11 změna:

Ve Win 7 se mi automaticky spouštějí tyto programy. K čemu slouží a proč jsou tu 3x?

Programy po spuštění

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
První je intelácká ikonka v oznamovací oblasti, druhé je otáčení obrazovky pomocí klávesových zkratek a třetí je něco s nastavováním rozlišení a škálování obrazu po startu či probuzení.
Zakažte klidně všechny, nutné pro chod systému nejsou. Pokud by něco ohledně intelácké grafiky nefungovalo jak má, tak můžete zase povolit.
hodnocení

Děkuji z celého *srdce*.

Win mi nabíhají neskutečně pomalu, tak se snažím omezit všechno co pro jejich funkci není potřeba, ale bojím se vypnout něco, o čem nevím, k čemu to je. Tady mě zarazilo, že to tam je 3x.*zmateny*

Takže to zkusím postupně zakázat a nechám se překvapit.

@magdon Win7 je opruz. Nedivím se, že nabíhají pomalu, ony už jinak pracovat nebudou. Ty programy po spuštění si myslím že tomu moc nepomůžou. I desítky po spuštění nabíhají na 10 let starém, slabém počítači s SSD za 15-20 vteřin.

hodnocení

ernie - Win 7 mi původně nabíhaly normálně, ale v poslední době nabíhají do plného provozu > 5 minut. Po celou tu dobu je slyšet, jak chrastí disky a Win jsou částečně funkční. Ale je zřejmé, že nabíhání systému cosi zdržuje. Když se rachot disků utichne, už všechno jde normálně.

@magdon No vzhledem k tomu, že to jsou Win7 tak předpokládám, že HDD bude původní, což tedy má za sebou už něco...

Udělej defragmentaci, pak zkontroluj disk. Je to na pravém tlačítku Vlastnosti, karta nástroje. Pokud nenahlásí problém, zkus SW třetí strany třeba Crystal Disk Info.

Ale stejně by to chtělo, tedy pokud trváš na sedmičkách, SSD a paměť aspoň 8 GB.

A taky vidím, že tam máš Avast, s tím bych se rozloučil. Protože pokud máš u něj zaplý širší screening, tak se nedivím, že disk pracuje nějakou dobu jen pro něj.

neni

není to sice k tematu, ale pomaly start a chrasteni muze byt zpusobene fragentaci disku nebo malym mistem na systemovem disku. Spis to prvni.

hodnocení

ernie - Na ten Avast by to vypadalo, mám nejasný pocit, že se ta doba prodlužuje při každé jeho aktualizaci. Jenže zbavit se ho zatím nechci, mám ho ještě na dost dlouho předplacený a jinak jsem s ním spokojený. Ale zkusím ho na čas vypnout, uvidím, co to udělá.

Jak se u něj dá vypnout ten širší screening? V nastavení jsem nic takového nenašel. *nevi*

Jo, disk je původní. Jenže PC už má hezkých pár let za sebou (pamatuje WinXp) a nechce se mi do něj zrovna moc investovat. Zatím funguje bez větších problémů (teda až na tu rychlost). Win 10 nechci (i když se tomu asi stejně časem nevyhnu), nefungují na nich některé moje programy a starší HW.

neni - defragmentaci i kontrolu disku provádím téměř pravidelně, tím to není.

U toho Avastu mám na mysli takové ty zaškrtávací volby jako zkontrolovat počítač při spuštění, zkontrolovat disk při spuštění, zkontrolovat poštu a tak podobně. Prostě kravina na kvadrát.

hodnocení

0x

Win sa vyrazne zrychlia, ked vymenite klasicky disk za SSD.

Spolu s instalací W10 a minimální RAM 8GB.

ml1

Nepřišlo mi to zrychlení nějak výrazné, alespoň u windows Vista. Co bylo výrazné, byla větší výdrž baterky, poté co jsem do notebooku dal SSD. (A taky chybějící zvuk disku byl ze začátku nezvyklý.)

Dneska je SSD naprostou samozřejmostí, ale neni tomu tak dávno, kdy to byl nadstandard.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]