Nejste přihlášen/a.
PC zdroj na napájení dvou ventilátorů je podle mě těžký "overkill". Za mě bych šel do zdroje 12V 1-2A, případně jde využít toho, že relativně často mají zdroje s USB-C jako jednu z volitelných hladin napětí protokolu Power Delivery ve výši 12V (zdroje do zásuvky, powerbanky, apod.) To pak stačí koupit buď USB-C trigger s fixním požadavkem na 12V, anebo programovatelný s tím, že si 12V uložíte a buď si to napájíte přímo na konektor, anebo jinak zapojíte. Pak jsou tu již hotové kabely s koncovkou USB-C na jedné straně a konektor 5,5 x 2,1mm na straně druhé aliexpress.com/... , to když dáte dohromady s redukcí z 5,5 x 2,1mm na Molex 4 pin tak máte vyřešeno aliexpress.com/... a i kdyby se stalo, že zdroj by neuměl 12V, tak ten trigger tam pustí další nejvyšší napětí, ovšem nikdy více než 12V
P.S. Podobně napájím kamery přes USB-C jen místo 12V používají 9V a vše funguje jak má
Důvod zamítnutí reklamace byl nesprávný. V návodu k použití není žádný minimální odběr uvedený. Tohle platilo tak před čtvrt stoletím u AT zdrojů. Dnešní zdroje mají na výstupech zatěžovací odpory, takže minimální odběr už není stanovený. K dotazu. Jestli je vám líto konektorů, tak můžete vypájet samce z nějaké vadné desky nebo si koupit redukci. Např. penta.cz/...
K napájení pak můžete použít jakýkoli zdroj 12V/1A.
Mne sa podla foto javi, maju 4 piny a teda je mozne regulovat ich PWM cez riadiaci signal, co pre ne bude lepsie, ako stahovat napatie.
Stačí prostě vyhledat 12V adaptér v libivolném obchodě elektro. Je to poměrně levná záležitost, nedávno jsem koukal do GME, asi 150 korun, odkaz už sem někdo dal. V zásadě s ním neni problém, akorát připojení na 400V nezvládne (to byl důvod, proč jsem se jím nedávno zabýval, mám na stole jeden odpálený tímto způsobem (známý prý nějakým omylem jej připojil na 400V), a za 159 korun bych ho neopravil ani kdyby byla vadná jen ta pojistka a diody v usměrňovači, dál jsem zatím nešel, i když mě zajímá, jestli je to odpálené ještě dál).
Pak budete potřebovat to nějak propojit, na to bych koupil kablík s protikusem toho konektoru zdroje. A nějaký konektor na ty větráky.
Je tomu řadu let, co jsem konstruoval chladicí podložku, dával jsem tam mnohem výkonnější větráky, potřebovaly i silnější zdroj, ale aby to moc nehučelo, tak jsem ještě dělal regulaci. Pokud by byl zájem, našel bych někde podklady (avr at tiny 13 plus pár součástek a jednoduchý program, který podle nastavení potenciometru generuje příslušný PWM signál pro modrý vodič větráku). Slouží to už možná 5 možná víc let, byla to tehdy taková rychlovka, kdy jsem 23. prosince leptal tišťák a 24. ráno ho osazoval a oživoval, aby to mohl přinést ježíšek. Takže na nějaké výmysly, jako že by to třeba snímalo teplotu nikdy nedošlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.