Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Win. 8,1 co dál

Od: mil569 odpovědí: 6 změna:

mám notebook s win. 8.1 po novém roce končí , co mám dělat abych ho měl dál funkční. díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, NTB funkční zůstane i nadále - nepropadejte beznaději (jenom už nebudou obtěžovat aktualizace). Zdravím!

doplněno 15.11.22 17:41: Existuje i alternativní OS a to OS Linux (napr. Ubuntu).

hodnocení

2x

Mám Win 7 a fungují dodnes. Dokonce na nich běží i internetové bankovnictví, přesto, že banka před 3 roky vyhrožovala ukončením spolupráce.

Mimochodem - před 1/2 rokem jsem reinstaloval Win 7 a automaticky se stáhly všechny dostupné aktualizace.

Dostupné aktualizace, ale do data ukončené podpory před lety. To je normální. Ne aktualizace do roku 2022. Ty nejsou.

hodnocení

2x

Ze dne na den Vám nikdo na dálku počítač se starým Windows neodstřihne. Navíc product key od starších verzí počínaje Windows 7 jde použít i na novější Windows. Když jsem takto provedl upgrade před 2 měsíci z Windows 7 Ultimate na Windows 11 Pro, tak mi instalačka vzala v pohodě CD klíč od zmíněné edice Windows 7 a mám úpsěšně aktivováno

hodnocení

1x
Nic, Windows nijak nekončí. Končí podpora, systém bude fungovat dál. Časem akorát přestanou vycházet i nové verze některých programů pro tento systém (třeba Chrome).
Můžete upgradovat na Windows 10, pokud počítač splňuje požadavky.

hodnocení

1x

Notebooky mají s 8.1 v biosu uefi takzvanou digitální oem licenci.

Stačí udělat čistou instalaci windows 10. Ideálně na SSD disk.

Instalačka je na webu microsoftu zdarma a legalizace se digitálně podepíše sama. Sami windows si notebook osahaji na biosu a digitálně podepíšou legální licenci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]