Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodluzovaci kabel na zdroj v pc?

Od: stavos odpovědí: 19 změna:
Koupil jsem si novou mother board, kabel na ni ale nedosáhne. Mohu si koupit tuto prodluzku? m.alza.cz/...
Co me zaráží je, že původní zdroj má 16pinů, cíl na desce 24, ale prodluzovaci kabel má z 16 female 12male, Tzn o polovinu méně, než je na motherboard. Je to v poho?
doplněno 14.11.22 21:41: Doplnění o obrazek

Prodluzovaci kabel na zdroj v pc?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Když vidím den zdroj na fotce tak doporučuji koupit nový.

No počítám že to bude nějaký atypický, kolik ta sranda má wat?

doplněno 14.11.22 21:58:

To je tohleto?

superlevnapc.cz/...

stavos
hodnocení

Ano je to ono. Koupím modernější zdroj. Půjde tento zapojit?
m.alza.cz/...

Zapojit pujde, ale počítám že nevleze do pc bedny.

Kolik máte v pc bedně místa?

Nemusí tam vejít standart ATX zdroj.

Možná hledat menší SFX zdroje a dodělat si redukci do díry case.

To už raději i nové case, časem si bude chtít koupit novější (lepší) grafiku a zas bude hledat nějakou low end uzoučkou, ať mu tam vleze

Máš pravdu. Pracovní stanice DELL,HP,Fujitsu,IBM nejsou určené pro upgrade a moding.

Na druhé straně jsou skříně sofistikovanější s pevností, chlazením a takovým jakoby průmyslovým designem oproti laciným case někde z alzy z tenoučkých hnoj plechů.

hodnocení

2x

Takže si to shrneme.

Nemáš šajn o takových základních věcech, jako jsou připojovací konektory zdroje. Nevíš, co je to rozměr skříně a zdroje a souvislosti s nimi a ptáš se, co máš dělat, jestli koupit nový zdroj.

Teď se zeptám. Jsi si jistý tím, co děláš?

Neber to nijak zle, ale podle výše zmíněných indicií mám podezření na to, že o takových věcech jako je kompatibilita procesoru a pamětí i ostatních komponent a operačního systému se základní deskou, nebudeš vědět tím pádem už vůbec nic.

Patrně máš tuto desku se socketem 1200. Vyvrať mé podezření a napiš, že máš k ní i příslušné komponenty (RAM, CPU, M.2 SSD).

PS: Já to totiž vidím i z toho prasáckého pracovního postupu. Sponu patice máš odjištěnou, ochranný kryt patice procesoru se sundává těsně před samotnou montáží CPU. Nejprve se osazují komponenty a pak nakonec až zdroj. S DIMM slotama si zkoušel co? Víš, jak RAMky do slotů osazují, v jakém pořadí do kterých slotů?

PSS: Taky vidím neosazené tři pozice příchytných šroubů základní desky ke skříni. Už nebudu ani uvažovat o tom, že ti v některých přišroubovaných pozicích chybí distanční sloupky.

stavos
hodnocení

No a co? Musí pc stavět jen technik? Koupím a vyzkouším ne, co je vám po tom. Kompatibilitu mám zajištěnou. Ram se dava do 1. a 3., deska je pro intel procesor, mám procesor intel. Deska je na 128gb DDR4, koupil jsem si 2x32gb DDR4. Nemám prisroubovanou desku protože jsem ji nakonec odsrouboval a dam ji do úplného nové casu. Ano je to poprvé co stavím pc, nemůžu se zeptat o radu? Takový lidi jako vy tu nemají co dělat. Je to prece PORADTE. Tak poraďte. Fajn, řekl jste co mám špatně, řeknete co udělat at to špatně není.
Co když vám řeknu, ze jsem začal výměnou HDD na ssd v existujícím pc? A pak jsem si řekl ze si koupím lepší procesor, do původní desky už lepší nešel, tak jsem koupil novou desku, novou ram a novou grafickou kartu. Proto tam zdroj je, začal jsem s upgradem existující pc. Ale budu stavět nový, když už jsem koupil všechny komponenty nové. Nevidím v tom problem, problem vidím ve vás.

To se mi snad zdá. Tady člověk popíše evidentně objektivní věci aniž by chtěl někoho nehonestovat, v dobré víře, ať nenadělá škody, a pán se urazí. Co udělat, aby to nebylo špatně jsem popsal zároveň s tím co špatně je.

Jen tak pro zajímavost, co je to za procesor?

stavos
hodnocení

i5 10400F
Jo jenže co jste napsal je úplně bokem, zeptal se někdo na fotku tk jsem vyfotil zrovna když jsem to predelaval do nové skříně, nebudu to prece na fotku znovu šroubovat

No dobře, a jak to mám vědět? Napsal jsem, ať mě ujistíš, že víš co děláš, to jsi udělal, tak kup nový zdroj. Dávat tam ten původní 350W nebo kolik to má je nesmysl i tak.

Dělat s deskou s odkrytou paticí je nezodpovědné. Něco ti tam hrábne, nějaký nástroj či co a je problém.

Příště zklidni emoce.

hodnocení

0x
Není to v poho, tohle není do desky, ale napájení PCI-E (grafické) karty.
Co to máte za zdroj? To bude zase nějaká speciálka od Dellu, HP či podobného, ne? Klasický ATX zdroj (i deska) má 24, případně 20 pinů.
stavos
hodnocení

Zdroj je fujitsu. Co mám dělat, koupit nový zdroj?

vyfoť ten kabel co nedosáhne

hodnocení

0x

Možná by šla použít tato redukce

prodejdvd.cz/...

doplněno 14.11.22 22:19:

Ale asi to nepůjde protože ten 16 ATX pin je Fujitsu speciálka a chybí 5V větve a 3,3V Asi je má jinde.

doplněno 14.11.22 22:20:

Potřebuješ jiný zdroj.

Prodluzovaci kabel na zdroj v pc? #2

siley*
hodnocení

0x

To byla jiz nejaka slozena sestava ze? Dell, hp a dalsi maji ve zvyku davat uplne atypicke zdroje a zakladni desky (velikost, pocty pinu, chybejici kabely, zablokovane ram sloty apod) aby nebylo mozne jejich sestavy upravovat jinak nez pres oficialni podporu hw.

Má asi Fujitsu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]