Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba v objednávce hry

Od: vera* odpovědí: 8 změna:
Ahoj, mám na Vás dotaz, omylem jsem zakoupila elektronickou licenci místo krabicové na tomhle eshopu elektroadamdurkac.cz/...
Mužů teď zažádat o vrácení peněz, někde jsem se dočetla, že digitální licenci nelze vrátit, zboží jsem zaplatila a obdržela licenční klíč od eshopu,té chybné objednávky jsem si všimla až teď doma a eShop mi už neodpovídá,nejspíš kvůli pracovní době, bo v chatu píšou,že jsou již off-line.
Jde mi spíš o to co teď,měl to být dárek pro děti na vánoce.
Děkuji za odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak dejte dětem ten licenční klič, stejně si tu hru stáhnou z EA do Xboxu a tím klíčem aktivují

hodnocení

1x
Dejte jim kód. Pokud nemáte pomalý internet, tak to budete mít do rána stažené a holt si zahrají až na boží hod, ale to by dopadlo stejně s krabicovou verzí, protože by to určitě stejně stahovalo aktualizace :)
Bratr si takhle koupil hru na BluRay a po instalaci to hned tahalo 35 GB aktualizací.

siley*
hodnocení

1x

Dneska uz se krabicovky s diskem v podstate nedelaji. Bud do krabice daji jenom cd klic a nebo na disk daji jenom instalator bez dat a data se stejne musi stahnout zvlast kdyz ma hra online obsah.

btw jestli nahodou platite xbox pass ult tak fifa 22 uz je nejakou dobu zde zdarma v ramci ea play.

re4zon
hodnocení

0x
Samozrejme ze klic lze vratit, dokud nebyl pouzit.
hanesz
Ne, v tomto případě to vrátit nelze. Prodejce ani nemůže vědět, zda byl klíč použit nebo ne.
re4zon
Ale muze. A bezne se to tak dela. Zakaznik chce odstoupit, prodejce kontaktuje poskytovatele a az po deaktivaci klice vraci zakaznikovi penize. Hlavne at mi nikdo netvrdi, ze se to tak nedela. Ovsem tohle dela jen seriozni prodejce se vztahem s poskytovateli sluzeb na normalni urovni, ne prekupnik klicu z gog.
Navic digitalni obsah a klic k digitalnimu obsahu neni totez, ale tak daleko nase legislativa zatim nevidi..

inspa*
hodnocení

0x

Samozřejmě digitální licence v tomto případě vrátit nelze.

Viz stanovisko ČOI k Odstoupení od smlouvy do 14 dnů u digitálního obsahu: coi.cz/...

A prodejce, kterého zmiňujete, to má v podmínkách ošetřeno: elektroadamdurkac.cz/...

" 12. Digitální obsah vymezení pojmů

...

Nákupem digitální licence se vzdáváte možnosti vrácení zboží do 14ti dnů.

..."

Jinak ovšem nechápu, co je v tom za problém. Dnes je kupování krabic spíše raritou. Veškeré hry co kupuji sobě nebo dceři tak jen digitálně - i jako dar.

Hry na třeba Nintendo Switch jsou bezvadné jako krabicovky :)

Je hezké si je vystavit na poličce a obaly na Nintendo Switch už zpravidla mají několik slotů, kde si je můžeš uložit + jako krabicovku je můžeš vrátit, pokud se ti nelíbí a hlavně nezabírají místo v úložišti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]