Sestava:Case Zelman 7neo MB ASRock Steel legend H570 patice 1200 proc:I3 10105 2x8gb ram Fury :1000gb ssd disk 3.5 zdroj 650w gigabite 80+ Mám prosím otázku gpu GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1 vkládám do tedo desky do PCIe 4 generace údajně by tam měli pracovat i karty PCIe 3 generace. Připojím ji ale obraz nikde. Je nějak potřeba vypnout grafické jádro procesoru? Nebo nastavit něco v BIOSu.To je mi divné nikdy jsem to dělat nemusel, Vždy to fungovalo tak že jsem kartu připojil na ni se vše rozběhlo a pak jsem instaloval ovladače. Mám podezření na vadnou kartu.
V advanced mode (F6) je někde nastavení grafiky. Buď iGPU (procesor), extGPU, PCIe (karta) nebo obojí nebo auto. Popisy jsem zadal jako příklad, každý BIOS to může mít odlišně.
mira1983
Ahoj dekuji za radu mohu sem prosím poslat foto biosu zda by jsi mi mohl osvětlit zda PCIe port je vypnutý .mam za to že ano ale chci si byt jistý radou od někoho zkušenějšího děkuji
Rozklikni tlačítko Primary Graphic Adapter a místo auto tam dej kartu, nevím jaký to bude mít popisek ext GPU nebo tak něco podobného. Nebo to rozklikni a vyfoť a hoď sem.
jinak napájení musí být na kartě připojené. Ty 2+6 piny ze zdroje jdou rozdělat, že zůstane 6 a 2 a do karty zapojíš těch 6.
roklikni to v tom biosu, ať se podíváme, jestli ta karta tam je.
Grafická karta potřebuje přídavné napájení 8 pin (6+2 pin), to na zdroji 650Wattů bývá-jen se zeptám, je tedy připojeno všech 8 pinů ke grafice? Možná zbytečná otázka: Vyzkoušel si připojit k monitoru všechny porty grafické karty tj. DVI-D, HDMI, DP?
doplněno 13.11.22 23:22:
Do PCi-e 4.0 můžeš dát 3.0, mělo by to být zpětně kompatibilní, všude to píšou..
mira1983
Tato gpu má pouze 6 pin zásuvku a tento zdroj má 2x 6+2 takže vlastně 2x8 pin napájecí. Zkoušel jsem všechny porty pro výstup z grafiky. Po připojení gpu se na procesoru grafika vypne ale z gpu už obraz nejde větráky se točí ale to je tak celé. Počítač normálně naběhne hadr jede ale obraz prostě není
olinl
Ke grafické kartě bývalo přibaleno CD s drivery, dnes si to Windowsy 10, 11 stahujou z internetu sami, tak se podívej ve Správci zařízení v grafických adapterech jestli ta grafika GTX 1060 tam je a pokud je tak aktualizovat ovladač.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.