Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook instalace xp

Od: dodko* odpovědí: 4 změna:

Ahojte ,skusim opisať moj problem kupil som si novy nodbuk toshiba satellite a 300 bola tam nainstalovana vista home nakolko mi nevyhovovala tak som ju vymazal presnejsie sformatoval disk a naistaloval xp pro,a teraz problem je taky ,že nemam naistalovane nic proste holý win a system sa spušta 2-3 min prosim kde môže byť chyba neviem si to vysvetliť,nabehne uvodna obrazovka xp a potom načitava vopred dakujem za pomoc

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

0x

Jeden můj známý si taky koupil nový NTB s Vistama, ale protože se mu nalíbily, tak si chtěl nainstalovat XP a nastal problém. Jak se později dozvěděl, tak XP již neměly některé ovladače pro tu novou základní desku. Nainstaloval znova Visty a začalo to chodit správně. Tak nevím, možná zkusit zpátky ty Visty.

miira*
hodnocení

0x

"Originální" instalace s Vistama byla odladěná a měla v sobě všechny drivery, což asi na holé instalaci WinXP chybí. Je potřeba se podívat na web výrobce a potahat si potřebné ovladače (pokud pro WinXP budou k dispozici - někdy je to problém).

alf*

něco na tom bude, toshibu dostala dcera a mám dojem, že ten systém je provázaný s HW víc než bývá obvyklé. Ale ono to zase tak neobvyklé není, můj Dell má také nainstalované spoje specialitky. Za tři roky jsem ho tedy ještě neměl potřebu přeinstalovat, čert ví jak by to dopadlo kdybych tam dal čisté XP a ne ta jejich. Než se s tím babrat, vytáhl bych CD pro záchranu které obvykle je přiložené a šel zpět k Vistám :) :(

Co je na nich tak strašného?

... a mám dojem, že ten systém je provázaný s HW víc než bývá obvyklé ...

A co je prosimtě obvyklé? Pro mě je obvyklé že systém s hw spolupracuje a na to aby spolupracoval tak ho musí znát a na to aby ho znal tak potřebuje ovladače...

Pro tazatele: Vlez na netu na podporu tvého notebooku a stáhni si ovladače pro xp, ale všechny ovladače a i utility (třebas na wifi)! Potom můžem laborovat dál

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]