Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Keystone Cat6 a kabel Cat5

Od: kolemjdouci odpovědí: 3 změna:

Je možné použít kabel Cat5 AWG 24 do keystone Cat6? Má někdo zkušenost? Díky. Neřešte prosím rozdíl v rychlosti ...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Pokud je to opravdu pro CAT6 a ne CAT6A, mělo by to bez problému jít. CAT6 se totiž dělají taky i AWG24, takže by s tím měl keystone počítat a ten průřez v pohodě zvládnout, takže u keystonů bude jen rozdíl v nějaké certifikaci.
CAT6A už jsou silnější a tam by se to do slabšího vodiče nemuselo správně "zaříznout".

ml1
hodnocení

0x

Zkuste, správný keystone pak můžete příležitostně dokoupit, pokud by byly problémy, to zas tolik nestojí. Já jsem řeba nedávno na konec kabelu cat5e původně vybaveného konektorem, kterému se ulomil ten zobáček, přidělal čínský keystone cat5e. Mě zlobila jiná věc, vykuchal jsem na to jakoby keystone telefonní zásuvku (cat3), ale keystone se v tom viklal, ten původní jakoby keystone totiž měl ještě takové packy, kterými se opíral. Po zakoupení originál (opravdu italský originál, ne čínský klon) je to už v pořádku. Nezdá se, že by byly nějaké problémy, síť pracuje, jak jsem po léta zvykly. Ovšem pokud máte značkový keystone (roz. ne jako já z prodejny čínského zboží), tak výrobce jistě bude udávat mezi parametry i použitelný rozsah průměrů či průřezů vodiče (většinou se to udává právě v míře AWG), takže bych nejřív nakouknul do datasheetu, jestli nejste mimo (také se rozlišuje drát a licna, ne vždy to je univerzální).

hodnocení

0x

Ak su splnene technicke udaje tykajuce sa priemeru vodicov, tak ano. Na domace pouzitie urcite ok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]