Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklama na internetu

Od: stargate17 odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám následující dotaz:

Když jsem před pár dny byl s autem na pravidelném servisu, řekli mi tam mimo jiné, že mi izolaci prokousala kuna a nabídli mi sprej proti hlodavcům, který jsem přijal. Byl zaúčtován do faktury jako další položka a vše jsem platil dohromady kartou. Následně jsem sprej přinesl domů a od té doby mi stojí na stole. Nic jiného se ohledně toho nestalo. Jak je možné, že mi dnes algoritmus Google Chrome poprvé v životě nabídnul reklamu na odpuzovač kun a hlodavců? Odkud může vědět, že jsem se s tím před pár dny setkal?

Díky moc za odpovědi :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomaso
hodnocení

1x
Mobil poslouchá...

helin
hodnocení

0x
Zrovna minulý týden jsem zažil něco podobného, bavili jsme se s kolegou o svářovaní, že se učí svářet, kouká na videa na trubce, atd. Jen jsem se o tom bavil, nikde jsem nic negooglil, atd. A druhý den mi na mobilu skáčou reklamy na kurzy svářování, svářečské školy, taky mě to trochu překvapilo.

pantatabateku*
hodnocení

0x

Ne mobily neposlouchají. Nemáš náhodou Gmail, kde ti poslali fakturu? Jinak je to náhoda, keré sis všim.

st
hodnocení

0x
Hmm, ale mobil fakt poslouchá, kvůli hlasovému ovládání, dokonce i když je to hello Google vypnuto, to už se prokázalo několikrát i když je to možná prý spíš chyba a ta data jsou anonimizovaná a nejsou údajně k ničemu použitá, i spousta Smart TV takhle pořád poslouchá, některé i natáčí, existovala dokonce nějaká hackerská stránka která to zveřejňovala. Jinak sem tam když má Google chybu tak začne mobil odpovídat sám od sebe na to o čem se kolem mluví, moje osobní zkušenost. Akorát Google hlasové ovládání už zase vůbec nerozumí česky,, takže buď náhoda, ten Gmail, nebo člověk občas spadne do nějakého testování že?

omg
hodnocení

0x

Ne mobil, ale Google / Android pry odposlouchava, pry kvuli lepsimu cileni reklamy. Vzdyt ten telefon je vlastne koncove reklamni zarizeni Googlu.

Nebo jsi pouzil na tu fakturu Gmail?

S Applem tohle fakt nehrozi :)) Ale slusny lidi se nemaji ceho bat pri odposlouchavani ne? Tak jim staci levny Android.

>pry
>S Applem tohle fakt nehrozi

Lze nějak dokázat že firma která: nemá v zájmu nic jiného než svůj vlastní profit, neustále se snaží vymyslet jak si co nejvíce vytírat se zákazníky řiť, tlačí všechny možné anit-konzumerské praktiky, na problémy s jejich předraženýmy zařízenímy reaguje extrémně pomalu pokud vůbec, sbírá a prodává data úplně stejně jako všichni ostatní ale tvrdí všem že jsou těžce orientovaní na soukromí, něco takového nedělá?

No, nejde protože všechny systému applu jsou uzavřené (dobře je venku pár zdrojáků na MacOS které se někdy i dají sestavit) a nejen uzavřené ale i težce uzamčené aby měl uživatel minimální možnost volby. Takže je nemožné nebo extrémně obtížné ověřit že vskutku nic takového nedělají.

Pokud je v otázce soukromí tak android rozhodně není nejlepší volba ale v porovnáním s čímkoliv od Applu je to prakticky nesrovnatelné. U androidu si alespoň lze nainstalovat čistou verzi což je u Applu o dost obtížnější ne-li nemožné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]