Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psaní teček a háčků nad pismeny

Od: radek123 odpovědí: 6 změna:
Má teta má noťas a když po mne chtěla vysvětlit jak se píší háčky nad písmeny(e-ě)tak jsem koukal taky jak blbec...snad anglická klávesnice či co?určitě se to někde mačka ale kde?
Psaní teček a háčků nad pismeny

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

No, na popiskách klávesnice nezáleží, důležité je, aby byla naistalovaná česká klávesnice ve Windows (nebo jiném OS).

Lze koupit i přelepky. Rozložení české klávesnice zde.

Jo a jde to i bez popisek, sám mám klávesnici německou a přelepky jsem kvůli podsvícení nikdy neinstaloval.

doplněno 06.11.22 11:52:

Tak z .png souboru české klávesnice po nahrání na poradte zbylo jen torzo *ee*. Vložen jiný obrázek.

Psaní teček a háčků nad pismeny #2
Psaní teček a háčků nad pismeny #3
Psaní teček a háčků nad pismeny #4

hodnocení

4x

No klávesnice je určitě anglická a pak záleží samozřejmě co používá za software. Předpokládám že české Windows a tam bude mít českou klávesnici. Proto je nejlepší zakoupit nálepky na klávesnici a pak už to člověka napadne kde co je...

Také mám notebook tak přeznačený.

Třeba:

gigacomputer.cz/...

hodnocení

3x

Pokud má teta české windows, tak bude mít (nejspíš) i českou abecedu a klávesnice by měla umět psát české znaky. Když zmáčknete shift a číslo co to napíše?

radek123
hodnocení

Když zmáčknu Shift a číslo zároveň tak mi to psalo to co je
nad tím číslem za značku..třeba nad trojkou je obrácený háček tak mi to napsalo obrácený háček...tj.jako příklad uvádím..jinak má Windows a píše to to co je na klávesnici to je v pohodě takže přelepky nebudu muset dělat ,jen si myslím že to bude někde v nastavení ..jen nevím kde...dal jsem nastavení v češtině ale háčky a čárky to nepíše..

Nad trojkou na vašem obrázku vidím mřížku / hashtag.

Jak psal kolega podemnou zkontolujte Start - Ovládací panely - Oblast a jazyk - Klávesnice a jazyky - Změnit klávesnice. Tady zkontrolujte jaké má nainstalované klávesnice a případně přidejte českou. Toto je postup pro win 7 nebo 8.

Ve win 10, 11 napište do vyhledávače windows slovo Jazyk. Mělo by vám to najít podobné nastavení.

hodnocení

1x

V ovládacích panelech u jazykového nastavení se dá zjistit, jaké rozložení klávesnice je nainstalované. Tím bych začal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]