Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Esp8266 wifi led

Od: xoz odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám probém s kódem pro esp8266 potřeboval bych k kódu viz.příloha přidat druhou led zkoušel jsem toho mnoho, ale nefunguje mi to. Můžete mi prosím poradit jak by měl kód vypadat a jak ho upravit?

Předem díky za rady.

led1.ino 2.3 kB

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
No a co má ta druhá LED dělat? Jde vám prostě o zapínání a vypínání druhé LEDky, nezávisle na té první?
xoz
Ano, je to tak, chci abych je mohl rozsvítit přes mobil nezávisle na sobě

hodnocení

0x

Dole v vasom priklade sa generuje kod pre HTML stranku, tam musite pridat dalsie dve tlacitka a nazvat ich napr led2on, led 2off a potom spracovat v tom kode kde je digitalWrite na vystupny pin s ledkou dalsie parametre pred ledku cislo 2.

xoz
můžete mi prosím napsat příklad kódu?

hodnocení

0x

int value = LOW;

if(request.indexOf("/LED=ON") != -1) { digitalWrite(LED, HIGH); // Turn LED ON value = HIGH; } if(request.indexOf("/LED=OFF") != -1) { digitalWrite(LED, LOW); // Turn LED OFF value = LOW; }

int value2 = LOW;

if(request.indexOf("/LED2=ON") != -1) { digitalWrite(LED2, HIGH); // Turn LED 2 ON value = HIGH; } if(request.indexOf("/LED2=OFF") != -1) { digitalWrite(LED2, LOW); // Turn LED 2 OFF value = LOW; }

hodnocení

0x

client.println("<a href=\"/LED=ON\"\"><button>ON</button></a>");

client.println("<a href=\"/LED=OFF\"\"><button>OFF</button></a><br />");

client.println("<a href=\"/LED2=ON\"\"><button>ON 2</button></a>");

client.println("<a href=\"/LED2=OFF\"\"><button>OFF 2</button></a><br />");

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]